2-1 mot Swansea:– Viktig å vinne på en dårlig dag

Jürgen Klopp sa seg medansvarlig for en dårlig start på kampen mot Swansea, og var fornøyd over at en forbedret 2.omgang ga tre poeng.

1. okt 2016 kl 18.23 Torbjørn Flatin

– Vi virket ikke klare for kamp, noe som er en del av mitt ansvar. Vårt kroppsspråk var ikke bra, vi var for statiske, forklarte Jürgen Klopp til pressen etter 2-1 mot Swansea, etter at Liverpool hatt gått til pause med 0-1.

– Det skal også sies at Swansea gjorde det bra, men det var for lett å forstyrre vårt oppbyggende spill.

– Vi ble bedre mot slutten av omgangen, da vi lot ballen gå mer og hadde bedre bevegelse, og vi kunne da se at det ble vanskelig for Swansea. Vi skapte ikke de store sjansene, men det ga oss viktig informasjon før 2.omgang.

– I 2.omgang var vi fortsatt ikke briljante, men bedre. Hvis Swansea hadde scoret på sin siste store sjanse kunne en ikke sagt så mye på det, selv om jeg totalt sett synes vi fortjente seieren ut fra det som skjedde etter pause.

– I pausen sa jeg til guttene at «jeg er 49 år og har tapt mange fotballkamper, og vil tape mange flere, men det inngir ikke fornuft å tape denne kampen». Du må kjempe tilbake etter en dårlig start. Vi hadde ikke tålmodighet, vi klaget på dommeren også når han foretok riktige avgjørelser og vi måtte roe oss ned. Vi var sinte ved pause, men på oss selv og ingen andre.

– Det som er bra er at spillerne lytter når jeg snakker. Det var veldig viktig at vi ga en respons i 2.omgang. Jeg trodde ikke før kampen at vi ville spille så dårlig da det ikke var noe tegn til det på trening den siste uka. Det viser at vi fortsatt lærer og nå har vi nok tid til å tenke på dette før vi spiller igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]