Vil gjerne revansjere finalenederlaget

Jürgen Klopp drømmer om å nå en ny finale i ligacupen, slik at Liverpool får sjansen til å revansjere finalenederlaget mot Manchester City i februar.

25. okt 2016 kl 09.56 Einar Kvande

I kveld barker Liverpool og Tottenham sammen i fjerde runde i ligacupen, og Jürgen Klopp vil benytte finalenederlaget i samme turnering i februar som en motivasjonsfaktor for sine spillere.

– Vi bestemte oss rett etter tapet for City at vi skal gjøre et nytt realt forsøk denne sesongen. Det er alt, uttalte Klopp under sin pressekonferanse i går.

– Egentlig vil det være et litt negativt signal om finaletapet er grunnen til at vi ønsker å nå finalen denne sesongen. Kommer vi oss til finalen også denne gangen, er det fordi vi ønsker å vinne turneringen. Det trenger ingen å bekymre seg for.

– Jeg visste ikke noe om ligacupfinalen tidligere. Det er ikke så enkelt å få sett disse finalene i Tyskland. Når jeg fikk oppleve finalen ringside selv, så jeg at det var en skikkelig finale, noe som var veldig bra. Det var en flott erfaring for oss. Vi var nær ved å vinne. Det var en god kamp, så alt var som det skulle bortsett fra sluttresultatet.

Liverpool tapte som kjent finalen på straffespark-konkurranse, etter at det stod 1-1 etter 120 minutters spill.

Vil ha skikkelig Liverpool-stemning

Nå er altså Tottenham neste hinder på veien denne sesongen, etter at Liverpool har slått ut Burton Albion og Derby County i de to foregående rundene.

– Tottenham er fortsatt et godt lag. De er gode til å forsvare seg og gode til å angripe. De har egentlig ikke så mange svakheter. Det blir jevnt, men det uproblematisk for meg. Det gjør bare kampen mer spennende.

Kveldskamper på Anfield får som regel det beste ut av hjemmepublikum.

– Jeg sa det etter kampen mot West Bromwich, at jeg syntes stemningen var ekstra god. Vi ledet ikke med fire, fem eller seks mål, men stemningen var helt fantastisk, og det er en slik stemning publikum må forsøke å skape nok en gang.

– Motstanderne våre vil stelle i stand så mange problemer som mulig for oss, men vi kan holde oss inne i kampen ved at både laget og publikum bidrar til å forbedre stemningen ytterligere. Vi må skape en skikkelig Liverpool-stemning enda hyppigere, for ikke å si alltid. Det er utfordringen for oss alle. Jeg ser virkelig frem til kampen.

– Det er enda en kamp på Anfield, som er et fantastisk sted å spille, mot en sterk motstander. Du kan ikke be om mer enn det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]