– Dette markerer et nytt kapittel

I morgen spilles den første kampen foran Liverpools nye hovedtribune. Klubbledelsen er storfornøyd med resultatet.

9. sep 2016 kl 17.23 Marius Rabben

– Når vi står her i skyggen av denne fenomenale nye tribunen, innser man selve omfanget av hva som er blitt oppnådd ved å bygge dette.

Det forteller klubbens styreformann, Tom Werner, under fredagens offisielle åpning av Main Stand, ifølge Liverpool Echo.

– Vårt hjem

I en årrekke har en oppgradering av Liverpools hjemmebane vært et sentralt tema. Werner mener bestemt at utvidelsen av Anfield er en bedre løsning enn å bygge en helt ny arena.

– Å løse stadion-saken var et problem for tidligere eiere, lenge før vårt eierskap begynte for seks år siden, fortsetter han.

– Dette prosjektet har handlet om å forstå Liverpool Football Club helt inn til kjernen: fortiden, nåtiden og fremtiden.

NYTT ANSIKT:
NYTT ANSIKT:  I tillegg til innsiden, med rundt 8500 flere sitteplasser, har også området utenfor Main Stand blitt pusset opp.

Klubbens amerikanske eiere, Fenway Sports Group (FSG), ble ifølge Werner forelsket i Anfield første gang de satte føttene på stadionet. Historien gjennom 124 år for de røde på denne banen var en viktig grunn bak avgjørelsen om utbygging.

– Dette er mer enn bare en bygning; det er en samling av delte minner og opplevelser, sier Werner.

Fansen kan nå samles og skape en enda bedre atmosfære, noe motstanderne våre bør frykte.Tom Werner

– Anfield er ikke bare hvor vi spiller kamper. Det er vårt hjem og en like stor del av identiteten til denne klubben som liverbirden på draktlogoen.

Konstruksjonsarbeidet med Main Stand ble påbegynt i desember 2014. Med rundt 8 500 flere seter er Anfields nye kapasitet nå offisielt 54 074.

Lørdag kveld klokka 18.30 kommer regjerende ligamester Leicester på besøk til Liverpools første hjemmekamp på fire måneder.

– I morgen markeres et nytt kapittel for denne store klubben når vi fortsetter vår reise på Anfield. Fansen kan nå samles og skape en enda bedre atmosfære, noe motstanderne våre bør frykte, sier Werner.

Ayre: – Dette representerer utviklingen vår

Ian Ayre, klubbens administrerende direktør, beskriver Anfield-utbyggingen som en viktig milepæl for eierne, og mener det representerer utviklingen de siste årene.

– Denne tribunen var FSGs visjon fra begynnelsen av eierskapet. Det er fantastisk å se at den visjonen er blitt en realitet, forteller han.

MANGE SMIL:
MANGE SMIL:  Liverpool-ledelsen var i godt humør under Main Stand-åpningen. Administrerende direktør Ayre sitter lengst til høyre.

Selv skal Ayre trekke seg fra lederjobben etter inneværende sesong, men scouseren er svært glad for at Anfield ikke ble revet til fordel for et nytt anlegg.

– Jeg har personlig kommet hit i fire og et halvt tiår. Jeg sto på The Kop mot St. Étienne i 1977. Jeg satt i direktørboksen og så oss slå Borussia Dortmund forrige sesong. Jeg forlater min stilling som administrerende direktør neste sommer, men Anfield-minnene vil alltid være med meg, sier han.

– Denne tribunen tillater flere supportere å få oppfylt drømmene sine, og det gjør meg veldig stolt.

– For eierne er dette en viktig milepæl. Det representerer utviklingen som har vært gjennom de seks årene med dem som eiere, ved å gjøre Liverpool FC bedre og fremtidsrettet – samtidig som historien og verdiene denne klubben ble bygget, blir respektert.

– Det er blitt gjort ved å utvikle og forbedre Anfield, sier Ayre, som avslutter med å takke eierne for å ha gjennomført prosjektet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]