– En sjanse til å imponere

Michael Beale mener at kveldens kamp mot Wolfsburg er en god sjanse for hans U23-spillere til å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen.

28. sep 2016 kl 11.45 Einar Kvande

Liverpool U23 møter Wolfsburg i Premier League International Cup på Prenton Park klokken 20.00 i kveld, og manager Michael Beale håper at mannskapet hans skal følge opp søndagens fine 3-0 seier over Sunderland. Selvtilliten i troppen er det i alle fall ikke noe i veien med etter fire strake ligaseire og 15 mål på disse fire kampene.

– Jeg har forklart guttene hvor viktig det er med konkurranse om plassene. De spiller bra for øyeblikket, og jeg håper det fortsetter slik. Men alle må ta godt vare på seg selv mellom kampene, og sørge for at de trener bra, slik at vi holder flyten, sier Beale til Liverpoolfc.com.

– Jeg skjønner at de ikke føles så bra for de spillerne som trener hardt hver dag, og som ikke kommer med på laget, men jeg har fortalt alle at de må kjempe for å komme med. Er du på laget og gjør det bra, er du i en flott posisjon.

24 lag

Dette er andre sesongen Liverpool deltar i Premier League International Cup, hvor Porto og Leicester er de to andre lagene i gruppe C. Turneringen arrangeres for tredje gang, og er utvidet til 24 lag. 12 fra England og 12 fra Europa.

– Dette er en fantastisk mulighet for disse unge spillerne til å få erfaring med spill mot europeisk motstand, og jeg er glad for at vi deltar i denne turneringen også denne sesongen, sier Beale.

– Skal jeg være ærlig, så var vi ikke godt nok forberedt på det som ventet oss forrige sesong, for vi hadde flere skader da turneringen startet, noe som førte til at vi støtte på vanskeligheter, ikke minst mot et veldig godt Benfica-lag.

– Vi er mye sterkere denne sesongen, og har en fin resultatrekke. Vi gleder oss til å møte tysk motstand. Guttene ser veldig frem til denne kampen, og jeg tror det blir en fin utfordring for oss.

Spiller i seniorliga

– Dette Wolfsburg-laget spiller i en seniorliga i Tyskland, så de har en blanding av talentfulle unge spillere og noen rutinerte spillere fra førstelagstroppen som kan komme til å spille denne kampen. Det er akkurat det vi ønsker oss, en skikkelig tøff utfordring.

– Vi har mange spillere som er i veldig god form nå, så jeg føler vi trenger en utfordring som dette.

– Dette er vår første kamp i gruppen, så vi vet vi ikke har råd til å gå på en smell. Vi skal også være vertskap for Porto på Prenton Park onsdag 2. november, og så avslutter vi med en bortekamp mot Leicester lørdag 3. desember.

– Vi har havnet i en vanskelig gruppe, men det er akkurat hva vi ønsker oss. Vi ønsker vanskelige kamper for våre unge spillere. Skal de spille seg inn på førstelaget er denne type erfaring viktig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]