– Enorm utvikling det siste året

U23-treneren er storfornøyd med fremgangen til Ovie Ejaria, som fikk førstelagsdebuten i tirsdagens cupavansement.

21. sep 2016 kl 12.57 Marius Rabben

Tenåringen, med to år på Liverpool-akademiet bak seg etter å ha blitt sluppet av Arsenal, kom inn for Roberto Firmino etter 77 minutter på iPro Stadium.

– Jeg er veldig glad på hans og familiens vegne, sier U23-trener Michael Beale stolt til thisisanfield.com.

Beale, som ifølge nettstedet pleide å kjøre Ejaria til trening da han først kom til klubben, beskriver debuten som en fantastisk prestasjon for 18-åringen.

Villig til å satse ungt

Flere akademispillere har tidligere uttalt at det er motiverende å vite om Jürgen Klopps vilje til å bruke unggutter på førstelaget. Beale er enig.

– Jürgen og støtteapparatet har vist stor tillit overfor alle de unge spillerne. Igjen har de vist at dersom en spiller har egenskapene og personligheten som skal til for å spille for førstelaget vårt, så vil sjansene komme, sier han.

TEKNISK GOD:
TEKNISK GOD:  I kampene på akademiet har Ejaria ofte dominert på midtbanen. Klopp har latt seg imponere av den ballsterke tenåringen, og belønnet ham med debut.

Liverpools manager fikk se Ejaria på nært hold under en treningsleir på Tenerife i mars, og stortalentet ble i sommer inkludert i troppen som reiste til USA. Der fikk han blant annet spille i treningskampen mot Chelsea.

I etterkant ble han satt ut av spill i noen uker grunnet en strekkskade.

– Mer moden nå

Beale har latt seg imponere av fremgangen og treningsviljen Ejaria har vist i helrødt.

– Ovie har utviklet seg mye siden han kom til akademiet. Han har alltid vært en teknisk herlig spiller, men nå er han mye mer moden i avgjørelsene sine og i forsvarsarbeidet, forklarer Beale.

– Han er en fantastisk gutt å jobbe med, både med tanke på kvalitetene og viljen til å lære og bli bedre. Det har sørget for en enorm utvikling de tolv siste månedene.

Ejaria satt for øvrig på benken på Stamford Bridge fredag kveld, og det spås en Premier League-debut for midtbanespilleren denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]