Klopps regler: Får ikke ta på «This is Anfield»-skiltet

Jürgen Klopp skiftet ut nettene, vil nekte fansen å synge navnet hans før kampen er ferdig, og spillerne får ikke lenger røre det tradisjonsrike skiltet på vei inn på Anfield, av en helt spesiell grunn.

13. sep 2016 kl 21.53 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp har uten tvil innført mye nytt etter at han kom til Liverpool. Og tyskeren har også vist at han ikke er redd for å bryte med tidligere tradisjoner i den historiske klubben.

Det kom det nye bevis på da årets første hjemmekamp ble spilt foran nye Main Stand på lørdag.

Irritert på sang

Før kampen insisterte Klopp på å bytte ut nettene på Anfield fra røde til hvite, for at spillerne enklere skulle se hvor de skulle sikte.

I tillegg tok en irritert Klopp et oppgjør med supporterne etter kampen fordi de sang hans navn for tidlig.

– Jeg må si, for jeg vet ikke hvordan jeg skal si det ellers, vær så snill å ikke syng mitt navn før kampen er avgjort. Umiddelbart da The Kop startet å synge «Jürgen Klopp la la la» var de alene med Simon Mignolet, sa Klopp etter kampen.

– Det er som å feire en straffe før man har scoret målet, sa Klopp, som også tydelig gestikulerte på sidelinjen da sangen ble sunget underveis.

Vær så snill å ikke syng mitt navn før kampen er avgjort.Jürgen Klopp
GAMMEL STORHET:
GAMMEL STORHET:  Klopp har innført nye regler for å vise respekt for tidligere vinnere i Liverpool.

Men det er også en annen tradisjon Klopp har brutt på Anfield.

Da spillerne gikk ut på den grønnkledde matta lørdag var det ingen av de røde som på TV-bildene la hånden på det tradisjonsrike This is Anfield-skiltet som henger over den nye spiller tunnelen.

Klopp vil nemlig ikke at noen skal ta på skiltet før de har vunnet noe med Liverpool.

Jeg har sagt til spillerne at de ikke skal røre «This is Anfield»-skiltet før de har vunnet noe.Jürgen Klopp

I april fortalte Klopp til Mirror om bakgrunnen for at han forbyr spillerne å ta på skiltet.

– Jeg har sagt til spillerne at de ikke skal røre «This is Anfield»-skiltet før de har vunnet noe. Det er et tegn på respekt, sa Klopp, med tydelig henvisning til Liverpools rike historie.

Klopp har for øvrig selv rørt ved skiltet både da han ble ansatt som manager i klubben, men også da han var på Anfield som Dortmund-manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]