Fast inventar på midten

En midtbanetroika bestående av Georginio Wijnaldum, Adam Lallana og Jordan Henderson har vært fast inventar i alle Liverpools seks ligakamper så langt.

28. sep 2016 kl 10.34 Einar Kvande

Wijnaldum avslører i dag til Liverpoolfc.com hvilken instruks spillerne har fått av Jürgen Klopp.

– Han gir egentlig ikke spillerne særlig mange konkrete oppgaver. Han sier bare at jeg skal spille med frihet, på den måten jeg kan. Men noen ganger er det annerledes, forteller nederlenderen.

– Det avhenger av hva de andre spillerne gjør. Du må holde et øye med de andre spillerne. Jeg må for eksempel holde igjen om både Lallana og Henderson går fremover.

– Dette er noe jeg har måttet venne meg til, for jeg har vært vant med at jeg er den som er med fremover hele tiden. Nå må jeg holde et øye med de andre spillerne. Det er vel den største forandringen i måten jeg har vært vant til å spille fotball på, at jeg må ta mer hensyn til hva mine medspillere gjør.

– Dette er fortsatt vanskelig for meg. I lagene jeg har spilt for tidligere var jeg den som løp hele tiden, for å gjøre mål, og jeg kom hyppigere i posisjoner hvor jeg kunne gjøre mål. Nå skjer ikke det så ofte lenger. Bare noen få ganger hver kamp. Men vi har flere spillere som kommer seg i slike posisjoner, slik at flere spillere kan score mål.

– Dette er nok bedre for laget, for dersom du bare har en spiller som kan score mål, kan det være et problem. Vi har en rekke spillere som kommer i scoringsposisjoner, og som har kvalitetene til å score mål. Det gjør det hele enklere for laget.

Venter fortsatt på første scoring

Selv venter Wijnaldum fortsatt på sin første scoring for Liverpool, noe 25-åringen selvsagt ikke er fornøyd med.

– Jeg tar tiden til hjelp, og det har gått bra så langt. Alle forsøker å hjelpe meg, ikke bare spillerne, men også trenerne og fysioterapeutene. Alle her gjør sitt ytterste for at jeg skal ha en god følelse, og det gir meg en god følelse. Steg for steg føler jeg meg stadig mer tilpass.

– Jeg vet jeg må prestere bedre, og jeg vet jeg kan prestere bedre. Jeg har mye mer på lager. Dessverre tar det litt tid å få det ut. Slik er det bare. Men jeg har tro på mine egne kvaliteter, og målene vil komme. Vi har en fin tropp og gode trenere, så alt ligger til rette for at jeg skal bli en bedre spiller.

– Jeg har tro på fremtiden, og jeg er lykkelig her. Jeg føler meg heldig som får være her, hvor det er så gode spillere. Jeg hadde ingen anelse om at alle var så gode som de er. Når jeg trener med dem hver dag ser jeg hvor gode alle sammen er. Dette er en veldig talentfull gruppe. De unge spillerne som kommer opp på førstelaget er også veldig store talenter. Alt dette har overrasket meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]