Ferguson hyller Klopps innvirkning på Liverpool

Og mener mye er likt hvordan det var da han selv tok over i Man Utd.

13. sep 2016 kl 20.15 Arve Vassbotten

Det er i UEFAs nye tekniske rapport, som tar for seg forrige sesongs europacuper, at Alex Ferguson skriver om den gode matchen mellom Liverpool og Jürgen Klopp.

I rapporten står det om Klopps spesielle forhold til fansen, og hans energi på sidelinjen.

Om Anfields betydning

Den tidligere Manchester United-manageren skriver også om betydningen Anfield har, etter Liverpools hjemmeseire mot Villarreal, Borussia Dortmund og Manchester United på vei til finalen i Europa League.

«Jeg har alltid synes at det har vært vanskelig å spille på Anfield, for publikum skaper en fantastisk atmosfære som setter mange lag, motstandere og dommerne under mye press.»

«Vi så bevis på det da de lå under 3-1 for Dortmund, og de fikk det andre målet. Da løftet publikum dem. Jeg tro det inspirerte laget. Liverpool er en fotballklubb som blir inspirert av støtten», skriver han.

Om finalen

Om finalen mot Sevilla skriver Ferguson at Sevilla ikke likte Liverpools taklinger og pågangsmot i den første omgangen, men at ved å starte andre omgang med mer positiv innstilling, og at de fikk et raskt mål endret kampen.

«I den andre omgangen manglet Liverpool energi, og klarte ikke å få tak i ballen. Rommet på midtbanen ble større. Jeg har aldri hatt et lag som har klart å holde presset en hel sesong», skriver Ferguson.

Om å ta over en klubb med rik historie

Han sammenligner i rapporten også hvordan Klopp har det nå med hvordan situasjonen i Man Utd var da han selv tok over i 1986.

«Du kan ikke la fortiden forstyrre framtiden. Det var slik jeg følte det. I starten etter at jeg gikk til United, tenkte jeg på historien til klubben, men den historien ville ikke gjøre meg noe godt. Det var bare framtiden som ville hjelpe meg.»

«Å bygge den fremtiden tok tid. Jeg gjorde det med unge spillere, jeg bygget et grunnlag som varte lenge og alle som kommer til en klubb med historie må tenke på den, men aldri tillate den å hindre deg fra å se framover»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]