Føler seg hjemme i Liverpool

Philippe Coutinho har ingen planer om å forlate Liverpool FC.

30. sep 2016 kl 21.07 Einar Kvande

I januar blir det fire år siden brasilianeren kom til Liverpool. Anfield-klubben betalte Inter Milan 8.5 millioner pund for midtbanespilleren, noe som i dag synes som et røverkjøp.

I sommer ble Coutinho linket til klubber som Paris Saint-Germain og Barcelona, men det var aldri noen fare for at 24-åringen ville sette seg på flyet til sydligere breddegrader. Han har kontrakt med Liverpool til 2020.

– Liverpool føles som hjemme. Jeg er lykkelig, har slått rot og er komfortabel med byen og menneskene her, sier han til Liverpool Echo.

– Dette er en utrolig by. Jeg liker å gå på kino med min kone, eller ta henne med på restauranter i byen.

– Supporterne er veldig hyggelige. Det inspirerer meg når jeg hører folk synge mitt navn. Fansen her gir meg en strålende følelse. De gir alt for å gi spillerne selvtillit. De er der for oss i hver eneste kamp.

Takker kona

Coutinho legger ikke skjul på at han hadde mange tunge stunder i Italia, etter at han flyttet fra Rio de Janeiro til Europa som 18-åring. Heldigvis har han hatt sin kone Aine ved sin side hele veien.

– Hun har vært veldig viktig for meg. Hun har vært der for meg hele tiden. Hun ga avkall på livet hun hadde i Brasil for å bli med meg til Europa. Jeg har vært veldig heldig som har hatt hennes støtte. Jeg er veldig takknemlig for alt hun har gjort for meg.

– Dersom jeg har spilt dårlig i en kamp, og er misfornøyd når jeg kommer hjem, snakker hun med meg.

NYDELIG MÅL
NYDELIG MÅL  Philippe Coutinho tegnet seg på scoringslista for fjerde gang denne sesongen i 5-1 seieren over Hull forrige helg.

Datteren Maria, som feirer sin første fødselsdag i desember, er også svært viktig i livet til Coutinho.

– Hver gang min kone kommer for å se kampene, er Maria også med. Hun brakte meg lykke mot Tottenham, da jeg scoret i den kampen. Jeg må ta henne med ut på banen hyppigere! Ennå forstår hun ikke noe av det som foregår, men om noen år vil hun forstå.

– Alt jeg gjør er for familien. Hver jul kommer foreldrene mine hit på besøk, og jeg besøkte dem i Rio etter Copa America.

– Hver gang jeg kommer tilbake til Brasil blir jeg møtt av familie og venner på flyplassen. Huset mitt er alltid fullt av folk. Kanskje mer enn 20.

– Jeg snakker jevnlig med min mor og min far. De ser hver eneste kamp jeg spiller, og sender ofte tekstmeldinger før vi skal spille.

Ønsker å vinne noe med Liverpool

I morgen vil de stå opp tidlig i Rio, for å få med seg Coutinho i aksjon mot Swansea. Det var mot nettopp Swansea at brasilianeren gjorde sitt første mål for Liverpool, i februar 2013.

– Det jeg virkelig ønsker meg mer enn noe annet nå er å heve et trofé for denne klubben. Det er det viktigste.

– Når karrieren er over, ønsker du å se tilbake på det du har vunnet. Vi har vært så nære, så nå ønsker vi ikke flere andreplasser. Vi ønsker ikke bare å være nærme. Vi ønsker å ta neste steg. Vi jobber hardt hver dag på trening for å nå det målet.

Klopp har forandret mentaliteten i gruppa

Coutinho mener Jürgen Klopp har fått laget til å heve seg det siste året.

– Jürgen har hjulpet meg til å utvikle meg som spiller. Jeg trives virkelig under denne manageren. Han har gitt meg mye selvtillit.

– Laget spiller på en annen måte nå. Vi spiller med høyt press. Den spillestilen passer oss, og denne manageren er svært viktig for Liverpool.

– Jeg tror på denne troppen. Manageren har forandret mye. Han har forandret mentaliteten til gruppen. Vi er på riktig vei. Vi har et godt lag, men vi må vise det hver dag og i hver eneste kamp.

– Vi kan ikke se for langt fremover. Vi må ta ett steg om gangen, kamp for kamp. Til slutt kan vi kanskje stå der som seierherrer.

Favorittscoringen


Coutinho har gjort en rekke praktmål i løpet av Liverpool-karrieren, og brasilianeren synes det er vanskelig å plukke ut det målet han er aller mest fornøyd med.

– Det er ikke enkelt å plukke ut ett som er spesielt for meg. Det er vanskelig å beskrive følelsen av å score mål. Men dersom jeg må plukke ut ett, går jeg for det jeg gjorde på Old Trafford forrige sesong. Det var et fint mål mot United, sier han, og snakker om scoringen i 1/8-finalen i Europa League.

– Scoringen kom på et viktig tidspunkt i kampen, mot en av våre store rivaler, og gjorde at vi fikk overtaket i oppgjøret.

– Min kone var der og så på, og hun fortalte at supporterne sang navnet mitt gjennom hele pausen. Det var hyggelig å høre.

Streber etter å bli bedre

Coutinho gjorde 12 mål for Liverpool forrige sesong, noe som er det meste han har gjort på en sesong for de røde, men den rekorden står for fall igjen denne sesongen, hvor han allerede har notert seg for fire mål. Totalt står han bokført med 32 mål på 152 kamper for Anfield-klubben.

– Jeg har kanskje aldri spilt bedre enn nå, men jeg tror fortsatt jeg kan bli bedre. Dette er bare begynnelsen. Jeg ønsker alltid å bli bedre og å gjøre det bedre.

– Jeg ønsker å bli en viktig spiller for dette laget. Jeg ønsker å hjelpe mine lagkamerater til å oppnå store ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]