Før kamp i motstanderleiren:Forventer at Hull parkerer bussen

Liverpool.no har snakket med TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller og supporterleder i Hull Scandinavia, Jonas Nilsson, foran lørdagens kamp.

22. sep 2016 kl 12.52 Arve Corneliussen

– Jeg tror det blir lettere for Hull å sette opp taktikken borte mot Liverpool enn det var hjemme mot Manchester United og Arsenal. På bortebane kan de bare motivere seg med at de skal mure igjen, legge alle bak ballen og satse på kontringer. Nå trenger de ikke å begeistre noen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

I kampen mot Manchester United holdt Hull ut lenge, men tapte til slutt 0-1 etter et overtidsmål av Marcus Rashford. Mot Arsenal tapte de 1-4, etter å ha kjempet heroisk for å komme seg tilbake i kampen på stillingen 0-2, med Jake Livermore utvist.

– De er super-happy om de reiser hjem med uavgjort. Hull frykter nok Liverpool, og jeg tror Liverpool står veldig godt til Hull. Fremover på banen er Liverpool nærmest ustoppelige for tiden, mener Stamsø Møller.

– Hvis Liverpool fortsetter slik som de har gjort, kommer de til å spille skjorten av Hull. Det står overkjøring skrevet over kampen.

Forrige gang et lag la seg bakpå mot Liverpool, var det i forsmedelige 2-0-tapet mot Burnley. Da slet Liverpool med å skape store målsjanser, men Stamsø Møller tro Sadio Mané kan være nøkkelen mot Hull.

– Det er farlig å snakke for mye om enkeltspillere i fotball, men det jeg så av Mané i ligacupen mot Burton var det de manglet mot Burnley: Uforutsigbarheten, at han prøver på veggspill, og han lar seg ikke prege av at han ikke klarer alt på første forsøk.

TOPPSCORER:
TOPPSCORER:  Etter å ha mistet hele 2014/15-sesongen, rakk Snodgrass å spille 27 kamper i Championship i fjor. Der scoret han fire mål, og nå har han allerede scoret tre mål for Hull.

Europa-toppen

I sesonginnledningen har Hull kjempet med nebb og klør bakover på banen, anført av kaptein Curtis Davies. Midtstopperen har nemlig gjort det så bra, at han er den forsvarsspilleren i Europa med høyest rating på statistikknettstedet Whoscored.com så langt denne sesongen.

– Davies har båret hele defensiven til Hull. Forsvaret har vært limt sammen tålelig på grunn av han, og det synes veldig godt at han er kaptein, sier Stamsø Møller.

Bak Davies, har keeper Eldin Jakupovic vært en viktig bidragsyter til Hulls gode sesongstart. Jakupovic reddet blant annet et straffespark mot Arsenal, men startplassen er i fare ettersom David Marshall ble hentet inn fra Cardiff mot slutten av overgangsvinduet.

– Hvis jeg var Mike Phelan ville jeg latt Jakupovic spille. Han har vært god mot gode lag tidligere, som mot Arsenal i FA-cupen i fjor og Manchester United i år, hvor han var helt outstanding. Da var han i det umulige hjørnet.

En annen mann som prikket inn formen til sesongstart, er Robert Snodgrass. Skotten har fra høyreving scoret tre mål på fem starter, deriblant et lekkert frispark som sikret poeng borte mot Burnley.

– Han er en Liverpool må se opp for, han har vel aldri spilt bedre fotball. Venstrebeinet hans fungerer veldig bra på skudd, men enda bedre på dødballer, noe som kan være våpenet til Hull på Anfield. Ellers er Sam Clucas på midtbanen en artig, ung spiller jeg har blitt imponert av.

På lørdag kan det vente to nordmenn på motsatt banehalvdel. Både Markus Henriksen, som startet og ble matchvinner mot Stoke i ligacupen på onsdag, og Adama Diomande, som har startet alle Premier League-kampene så langt, er aktuelle for en startplass.

– Det hadde jo vært typisk om Liverpool-supporter Diomande skulle herpe Liverpools sesongstart, men jeg har ikke troen på det.

OMSTRIDT:
OMSTRIDT:  I 2014 fikk Hull City-eier Assem Allam avslag på søknaden fra FA om å endre klubbens navn til Hull Tigers.

Spår nedrykk

Sommeren ble ikke helt som den skulle for Hull. Steve Bruce sa opp managerjobben som følge av et dårlig samarbeid med kontroversielle eiere, og Mike Phelan tok over som midlertidig manager.

– Hull er kanskje et av de tre dårligste lagene i Premier League. Jeg tror dem, Sunderland og Burnley rykker ned i år, spår Stamsø Møller.

Jonas Nilsson, supporterleder for Hull Scandinavia, forteller at håpet om å holde seg i Premier League har fått en oppsving etter den gode starten.

– Vi er dømt nord og ned fra alle hold, men håpet er å holde seg. Det er nok ingen som hadde trodd at vi skulle åpne sesongen så bra, sier Nilsson.

Supporterlederen er frustrert over Hulls eiersituasjon. Han forteller om en eier som er mer opptatt av penger enn fotball, og peker på at eierne ønsket å endre klubbens navn fra Hull City til Hull Tigers for å bedre markedsføringen av klubben.

– Det er et mirakel at vi har fått en så god start. Mike Phelan fikk jo prisen for månedens manager i august, men egentlig så er han ikke manager, han er bare en caretaker.

– Nå ønsker vi nye eiere, og at Phelan får fortsette som manager.

Dødballfoten

I likhet med Stamsø Møller, trekker Nilsson frem Snodgrass som Hulls farligste spiller.

– Han er i ypperlig form. Han skjærer inn fra høyrekanten, og har bra blikk og fot. Dødballfoten er spesielt bra, han scoret på et veldig fint frispark mot Burnley.

Vi har alltid hatt problemer med å score mål, og har vært kjente for å være bunnsolide bakover.Jonas Nilsson

På topp spiller Hull med den uruguayanske landslagsspissen Abel Hernández. I fjor bøttet han inn mål i Championship, og endte med 21 mål på 42 kamper. Hittil har han bare scoret ett mål i Premier League.

– Han er jo god, men spørsmålet er om han kan være matchvinner i Premier League. Vi har alltid hatt problemer med å score mål, og har vært kjente for å være bunnsolide bakover. Siden Dean Windass dro har vi alltid hatt problemer med spissene.

Bra tak

De siste sesongene har Hull hatt overtaket på Liverpool. Faktisk har Liverpool bare vunnet én av de siste seks kampene, inkludert en treningskamp, og det gjør Nilsson optimistisk foran oppgjøret på Anfield.

– Forrige gang vi var i Premier League tok vi fire poeng mot Liverpool, og historisk sett gjør vi det faktisk bra. Vi håper det kan bli seier, kanskje 2-1.

Spesielt blir han optimistisk på bakgrunn av Hulls kamper mot Manchester United og Arsenal. 0-1-tapet mot førstnevnte mener han var en bra gjennomføring av tigrene.

– Ballbesittelsen var jo hos United og vi ble presset bakover, men laget forsvarte seg bra. Vi skapte imidlertid noen sjanser vi og, men da Mourinho satte innpå alle spissene holdt det akkurat ikke.

– Mot Arsenal fikk de ledelsen fortjent, men så var det noen dommersituasjoner jeg var uenig i. Da vi presset på med ti mann for å få 2-2, fikk heller Arsenal 1-3, også var det jo Xhaka sin suser. Vi var ikke dårlige, det har vært jevnt i begge kampene, avslutter Nilsson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]