Gjensidig respekt

Jürgen Klopp har stor respekt for Chelsea, og tyskeren er sikker på at man i Chelsea-leiren har like stor respekt for Liverpool.

15. sep 2016 kl 13.36 Einar Kvande

Klopp forventer en tøff test mot Antoinio Contes disipler på Stamford Bridge i morgen kveld. Chelsea har plukket 10 poeng på sine fire første ligakamper, og ligger på andreplass på tabellen, kun bak Manchester City. Med tomålsseier vil imidlertid Liverpool klatre forbi blåtrøyene på tabellen.

– Jeg er spent. Kamper mot Chelsea er alltid spesielle i Premier League, uttalte Klopp da han holdt sin pressekonferanse på Melwood i går.

– De har et sterkt lag, og er i god form. Jeg så deres kamp mot Swansea, og alle så at de kunne ha vunnet den kampen. De kjemper, og er fysisk sterke. De ble mestere for to år siden, men hadde et vanskelig år i fjor. De vil ha lært av den erfaringen.

– Forrige sesong var ikke Chelseas sesong. Men nå er de tilbake på sporet. Vi må være klare for en skikkelig utfordring. De forsvarer seg bra, angriper raskt, og er sterke. Det er ikke den enkleste oppgaven i verden å møte dem, men vi har likevel tro på at vi skal få med oss noe fra Stamford Bridge.

To managere som lever seg inn i kampene

På motsatt benk finner vi altså Antonio Conte, en manager som feirer scoringer like utagerende som Jürgen Klopp selv.

– Jeg kjenner ikke Antonio godt nok til å si hvorfor han feirer så lidenskapelig, men han virker ganske lidenskapelig selv når de ikke scorer.

– Han lever seg helt tydelig inn i kampene, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er nemlig at han er en stor manager, og en suksessfull manager. Torinos svar på Pep Guardiola om du vil. Han skapte Juventus sin spesielle spillestil, og hadde stor suksess der.

– Han hadde også stor suksess med det italienske landslaget, og det er ganske imponerende hva han har oppnådd så langt. Men jeg skal ikke spille mot Antonio Conte, og det er jeg glad for, for han var en meget god spiller.

Det finnes alltid måter å skape noe de ikke forventer av oss. Det er hva jeg har tenkt på denne uken.Jürgen Klopp

– Jeg vet vi har stor respekt for Chelsea, og jeg er ganske sikker på at de har stor respekt for oss også. De har sett oss spille, og vet at vi ikke er enkle å møte.

– Det finnes alltid måter å skape noe de ikke forventer av oss. Det er hva jeg har tenkt på denne uken.

– Dette er spennende. Dette er en kamp å se frem til. Fredag kveld, mot Chelsea. Det høres bra ut. La oss reise dit, og gi alt. Vi har fått en utfordring, og nå ønsker vi å reise dit og skape store problemer for dem. Vi ønsker å fremstå som sterke, og få med oss et godt resultat.

– Det føles bra når jeg tenker på det. Det betyr dessverre ikke noe, men jeg ser frem til kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]