Grüjic skal trene seg sterk

Marko Grüjic tilpasser seg engelsk fotball, det inkluderer noen timer i vektrommet.

22. sep 2016 kl 00.42 Torbjørn Flatin

- Jeg lærer fortsatt, forklarer Marko Grüjic til Liverpool Echo. Den 20-årige serberen spilte sin første kamp fra start mot Derby i Ligacupen denne uka, og fikk mange rosende ord. Til tross for at han er storvokst erkjenner midtbanespilleren at han behøver enda flere muskler for å kunne gjøre seg virkelig gjeldende i Premier League.

- Jeg har fokusert på det sammen med våre trenere på Melwood, kommenter Marko angående fysikken. – Jeg er alltid i vektrommet før trening og tar øvelser, jeg vet hvor viktig det er og det er noe jeg må fortsette med.

- Jeg arbeider hardt for å tilpasse meg engelsk fotball og være en del av dette laget.

- Det var godt å få min første start og få 90 minutter i kroppen. Jeg behøvde det. Jeg behøver å spille flere kamper.

Beste posisjon

Noe som var fremtredende med Grüjic under pre-season var den entusiasmen han viste, ikke minst da han satte ballen i nettet. Han erkjenner at han er en spiller med et offensivt lynne, men at han må bli bedre på den defensive delen av spillet.

- Jeg ser meg selv i den posisjonen som jeg spilt mot Derby. Da hadde vi Lucas bak oss, mens jeg og Hendo kunne gå mer framover. Det er min beste posisjon på midtbanen.

- Under hver trening får jeg hjelp av de andre spillerne og jeg snakker alltid med Hendo, med Lucas, med Dejan Lovren, som alle virkelig har hjulpet meg.

- Da jeg spilte i den serbiske ligaen gjorde jeg i virkeligheten ikke mye defensivt, men her ønsker treneren at jeg skal bidra mer i forsvar.

Tilpassing

- Da jeg var på benken under sesongens første kamp mot Arsenal åpnet det virkelig øynene mine, erkjenner serberen. – Kampen var virkelig spennende, tempoet var høyt og jeg likte det jeg så.

- For meg dreier det seg om tilpassing, jeg kan bli bedre på alt med mitt spill. Nå har jeg vært innbytter mot Burnley og startet en kamp i Ligacupen, slik at jeg føler meg bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]