– Jeg betvilte mine bidrag som kaptein

Jordan Henderson var langt nede da skadene plaget ham som verst. Nå strutter kapteinen av selvtillit.

8. sep 2016 kl 23.58 Lars Frøsland

Det er gått en stund siden Brendan Rodgers valgte Jordan Henderson til å være klubbens visekaptein. Rodgers’ tillit til Henderson var stor, og da Gerrard besluttet å flytte på seg, ble det klart at Henderson ville få æren av å være klubbens hovedkaptein.

KAPTEIN:
KAPTEIN:  Klarer han vinne over skeptikerne?

Gjennom hele sin Liverpool-karriere – og særlig etter han ble kaptein – har Henderson måtte stri med mange kritikere. Noen mener han ikke er en naturlig leder, mens andre mener han ikke er god nok for å spille for Liverpool.

Skademarerittet

Henderson selv har hatt en tøff periode, der skadet har preget livet som kaptein:

– Fordi jeg ikke spilte, var det stunder jeg følte meg langt nede. Da betvilte jeg også mine bidrag som kaptein, uttaler Henderson til Telegraph.

– Det mange ting som gikk gjennom hodet mitt, og det var øyeblikk der jeg ikke ville være kaptein – eller tvilte på om jeg var rett mann. Det føltes vanskelig å være kaptein, når jeg ikke bidro på banen.

Skadefri

Henderson er skadefri, og har hatt en god sesongoppkjøring uten avbrytelser med skader eller andre problemer. Kapteinen strutter av selvtillit - og i en ny, dypere rolle, er han klar for å lede laget:

– Jeg føler jeg har kommet forbi det nå. Jeg føler meg selvsikker – jeg er klar til å lede dette laget og vinne, konstaterer han.

Han presiserer at det ikke var kapteinsbindet som egentlig tynget ham forrige sesong, men mangelen på spilletid grunnet skadene.

Nå føler Henderson seg i god form.

– Jeg har ikke følt meg så bra på flere år!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]