Claus Lundekvam om suksessen til Sadio Mané:– Jeg er ikke overrasket

Claus Lundekvam innrømmer at han var usikker på om Sadio Mané ville takle overgangen til en storklubb, men den tidligere Southampton-bautaen er likevel ikke overrasket over at Mané har tatt Liverpool med storm.

13. sep 2016 kl 14.57 Einar Kvande

Liverpool.no har kåret Sadio Mané til Liverpools beste i tre av fem kamper så langt denne sesongen, og senegaleseren spilte ikke mot Burnley på grunn av skade.

– Sadio var toneangivende i Southampton forrige sesong, og satte så absolutt sine spor i klubben. Han har et toppnivå i verdensklasse, og med sitt ekstreme rykk og sin hurtighet er han veldig vanskelig å stoppe, sier Lundekvam til Liverpool.no.

– Han var litt av og på i Southampton i fjor. Selv om han scoret en del mål, hadde han en stor feilprosent når han ikke lykkes. Så langt har han imidlertid levert stabilt gode prestasjoner i Liverpool.

Var usikker

Lundekvam innrømmer at han var usikker på om en overgang til Liverpool var riktig for Mané, noe han også ga uttrykk for offentlig.

– En overgang til en ny klubb, og ikke minst en større klubb, slår ikke alltid like heldig ut. Det var den faktoren som gjorde meg usikker. Men Sadio er en type som elsker å spille fotball, og som gir alt hele tiden, og han elsker også omtalen som følger med. Og nå ser det ut som det går riktig så bra.

BRA START
BRA START  Sadio Mané har allerede rukket å bli en kulthelt blant Liverpools supportere.

– Så selv om jeg var usikker på om han ville lykkes i Liverpool, så kan jeg ikke si at jeg er overrasket over at han gjør det så bra. Liverpool har fått en god manager i Jürgen Klopp, og Sadio er en type som passer måten Klopp ønsker å spille fotball på. Klopp tillater ingen slurv i den defensive jobbingen, og med Sadio får han helhjertet innsats både fremover og bakover på banen. Sadio spiller med høy frekvens, noe Klopp elsker.

Ser bra ut

Lundekvam mener det ser bra ut for både Liverpool og Mané etter sesongens fire første ligakamper.

– Liverpool har jo hentet halve Southampton, så jeg følger godt med på hva som foregår i klubben, og håper de røde får en god sesong. En type som Adam Lallana ser ut til å blomstre under Jürgen Klopps ledelse, og er det noen jeg virkelig unner suksess så er det Lallana. En triveligere fyr finner du ikke.

– Dejan Lovren ser også endelig ut til å ha spilt seg varm i Liverpool-trøya. Southamptons to foregående managere, Pochettino og Koeman, var typer som ikke aksepterte noe slinger i valsen. Kun 100% innsats var godt nok. Klopp er samme type manager, og det er nok årsaken til at Nathaniel Clyne, Lallana, Lovren og Mané nå blomstrer i helrødt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]