Kommer Anfield Road End til å bli utbygd?

Da Liverpool offentliggjorde planene for utbyggingen av Anfield i april 2014, la man opp til to byggetrinn. Nå som nye Main Stand står ferdig, er det store spørsmålet om byggetrinn 2 noen gang kommer til å bli realisert.

14. sep 2016 kl 10.23 Einar Kvande

Main Stand var nemlig byggetrinn 1, mens Anfield Road End er byggetrinn 2. Det gjenstår fortsatt mye innvendig arbeid på Main Stand, og også en god del arbeid med uteområdet og ny suppporterbutikk, så byggetrinn 1 vil ikke være helt ferdig før i januar neste år.

For byggetrinn 2 finnes det fortsatt ingen startdato eller ferdigdato, ifølge nettstedet This is Anfield.

Liverpool FC har hele tiden vært tydelige på at en endelig avgjørelse angående utbyggingen av Anfield Road End først vil tas etter at Main Stand er tatt i bruk.

Planene for Anfield Road End vil medføre at Anfield får i underkant av 4 800 seter til. Tribunens kapasitet vil nemlig økes fra 9 074 til 13 860. Den totale kapasiteten på stadion vil da bli rundt regnet 58 800.

Dersom utbyggingen av Anfield Road End blir en realitet, betyr det at Anfield Road blir stengt for gjennomkjøring. Seksjonen for bortefans blir i så fall flyttet til motsatt hjørne av i dag, nærmere der bortsupporternes busser blir parkert, i Arkles Lane.

Byggearbeidet må være startet innen utgangen av 2019

Dersom byggetrinn 2 realiseres er tanken at samtlige nye seter på Anfield Road End blir vanlige billetter, og ikke hospitality-billetter. Utbyggingen betyr også 50 nye plasser for handikappede.

Planene inkluderer også en mulighet for å bygge åtte leiligheter i øvre del av den nye Anfield Road End-tribunen. Alternativet til leiligheter er kontorer til kommersiell bruk.

Byggetillatelsen som Liverpool FC har for byggetrinn to løper ut i september 2017. Fotballklubben må legge frem mer detaljerte planer i en ny søknad innen den datoen. Dersom Liverpool legger inn en slik ny søknad har de to år på seg til starte byggingen. Det betyr at byggearbeidet må være oppstartet senest mot slutten av 2019.

Det anslås at det vil ta omtrent to år å fullføre renoveringen av Anfield Road End. Planene er at denne tribunen også skal få tre etasjer, i lignende design og høyde som nye Main Stand.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]