Lærer den nye rollen å kjenne

Jordan Henderson føler han er i en omstillingsfase, der han skal spille seg varm i en dypere posisjon.

9. sep 2016 kl 08.59 Einar Kvande

Jürgen Klopps assistent Zeljko Buvac har ifølge Liverpool Echo brukt mange timer på treningsfeltet på Melwood til å innprente Jordan Henderson hva trenerteamet forventer av Liverpool-kapteinen.

– Jeg har lært mye på veldig kort tid, sier Henderson til Echo.

Nummer 6

– Jeg har spilt som nummer seks, eller rollen som den som ligger dypt på midtbanen, og jeg føler jeg har lært raskt. Jeg får selvsagt hjelp av manageren på treningsfeltet, fortsetter Sunderland-gutten.

– Jeg føler jeg har hatt fremgang i posisjonen, og jeg føler meg komfortabel. Det er ikke så veldig ulikt den rollen jeg hadde tidligere.

– Under preseason spilte jeg i denne rollen mot AC Milan, men jeg ble flyttet frem på banen et stykke ut i kampen. Jeg tror jeg kan beherske begge deler, egentlig.

– Rollen som nummer seks krever litt mer disiplin. Når laget stormer i angrep tenker jeg mer på de defensive oppgavene og hvordan jeg kan bidra på dette feltet. Jeg tenker egentlig mer på hva jeg må gjøre, i stedet for å løpe fremover for å komme inn i feltet hele tiden. I en mer offensiv rolle er du mer fri til å være med fremover og komme lenger opp på banen.

– Vi tror på det manageren forsøker å gjøre. Han er veldig spesiell på treningsfeltet, og talene han holder i garderoben er unike. Jeg tror alle spillerne har kjøpt budskapet hans, og forstår hva han prøver på. Dersom alle har gjort det, vil vi nå langt.

Mange ledertyper i laget

Så langt har det blitt fire av ni mulige poeng for Liverpool. Henderson tror imidlertid på seier mot Leicester i morgen.

– Tidvis har vi spilt veldig bra. Spesielt i andreomgangen mot Arsenal og hele bortekampen mot Tottenham. Men vi har også tidvis slitt med å bryte ned lag, som mot Burnley. Der slapp vi inn et par skuffende mål, og også mot Arsenal følte jeg vi slet litt i første omgang. I andreomgangen var vi derimot strålende.

– Det har blitt varierende resultater, men det finnes gode tegn. Vi har gjort noen veldig gode kjøp, som kan hjelpe oss gjennom sesongen, og jeg synes de nye spillerne har funnet seg veldig godt til rette. Vi har en god gruppe, men vi må få resultater ute på banen. Vi er en sammensveiset gjeng utenfor banen, og vi skal ta den gode lagånden med oss ut på banen også.

– Det er mange ledere i dette laget, ikke bare meg. Vi har mange sterke typer i garderoben, så jeg føler ikke at laget er avhengig av bare meg. Jeg følte det kanskje slik i fjor, og det var en av de negative tingene jeg måtte jobbe med. Jeg følte jeg måtte gjøre alt, når det egentlig var folk rundt meg som var like store ledere som meg, og som kunne drive laget videre.

Respekt for Leicester

– Nå skal vi møte Leicester, et lag vi selvsagt har stor respekt for. De er regjerende mestere. Vi forsøker å markere oss og få et godt resultat uansett hvem vi møter.

– Vi er ikke så langt unna det nivået vi ønsker å være på. Vi beveger oss definitivt i riktig retning, og dersom vi klarer å vinne et par kamper på rad vil vi få det løftet vi trenger med tanke på resten av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]