Liberty Stadium er ingen lykkebane

Liverpool har fått med seg relativt få poeng hjem fra sine fem bortekamper mot Swansea i Premier League.

27. sep 2016 kl 12.52 Einar Kvande

Kommende lørdag avlegger Liverpool den walisiske sørkysten en ny visitt, vel vitende om at besøkene der ikke har vært særlig fruktbare de seneste årene.

På fem Premier League-kamper på Liberty Stadium er det bare blitt en seier. To kamper er endt uavgjort, og samme antall er tapt. På fem forsøk har Liverpool med andre ord bare fått med seg fem poeng hjem til Merseyside.

Jürgen Klopps første møte med Liberty Stadium ble heller ingen lykkelig affære. Kampen endte med mageplask, tap 3-1 og rødt kort til Brad Smith. Dette så sent som den 1. mai i år.

Christian Benteke ga Liverpool håp da han reduserte til 1-2 etter en drøy times spill, men det tok bare tre minutter før André Ayew førte Swansea opp i en tomålsledelse igjen, og når Smith ble utvist snaue ti minutter senere gikk rullegardinen helt ned for Liverpool.

Liverpools enslige seier på Liberty Stadium var det tidligere Swansea-manager Brendan Rodgers som sørget for, den 16. mars 2015. Jordan Henderson gjorde kampens eneste mål, i en situasjon der han nesten ikke visste om at han scoret.

De to første gangene Rodgers besøkte sin gamle arbeidsgiver delte lagene poengene broderlig mellom seg. Det endte 0-0 den 25. november 2012 og 2-2 den 16. september 2013. I den sistnevnte kampen var det Daniel Sturridge og Victor Moses som gjorde Liverpools mål, i en match der tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey ga vertene en tidlig ledelse.

I Brendan Rodgers sin aller siste kamp som Swansea-manager, den 13. mai 2012, sørget han for at Liverpool måtte returnere til Merseyside med 0-1 i kofferten i sesongens siste seriekamp. Dette ble også Kenny Dalgish sin siste kamp som Liverpool-manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]