– Matip begynner å vise sin klasse

Jürgen Klopp er henrykt over måten Joel Matip har glidd inn i forsvarsrekka til Liverpool på.

16. sep 2016 kl 15.49 Einar Kvande

Bosman-spilleren som kom fra Schalke slet med en skade i foten da sesongen ble sparket i gang, men har etter debuten i ligacupkampen mot Burton etablert seg som fast inventar i Liverpools midtforsvar.

– Han har vært bra så langt, men jeg vil si at han fortsatt ikke er 100% i form, for han hadde en vanskelig preseason, uttaler Jürgen Klopp til lokalavisen Liverpool Echo.

– Han hadde trøbbel i sommerferien. Han kunne ikke trene, og for en høy kar som ham er det viktig å være i form.

– Han hadde det litt tungt, men han har det mye bedre nå. Han er en veldig slepen spiller, som er fleksibel. Joel er i en god forfatning nå.

Duellen mot Costa

Klopp tror at Matip kan håndtere Diego Costas fysisk tøffe spill i kveld.

– Joel skal heldigvis slippe å spille alene mot Costa. Laget må jobbe sammen. Du kan ikke forsvare deg mot Costa alene. Det er ikke mulig. Du trenger hjelp fra 4-6 andre spillere.

– Det er ulike måter å spille på, og Chelsea har ulike måter å benytte Costa på. I andre omgang mot Swansea spilte han mellom lagdelene, og Chelsea foret krigeren Costa med baller. Han kom også ned på midtbanen og hentet ballen.

– Hva gjør midtstopperen når spissen slipper seg ned på midtbanen hele tiden? Blir ham med ham, og åpner rom for Eden Hazard? Det er ikke slik forsvarspill fungerer.

– Om vi etter kampen sier at Matip hadde et problem med Costa, så vil vi helt sikkert ha hatt ti andre problemer også. Han kan ikke konsentrere seg bare om Costa. Det kan ikke være planen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]