– Ønsker ikke like hektiske overgangsvinduer i fremtiden

Liverpools manager håper stabilitet i klubben fører til færre kjøp og salg de neste årene.

22. sep 2016 kl 15.13 Marius Rabben

Ingen klubber i Europa har solgt for mer enn Liverpool siden 2010. Det kom nylig frem i en undersøkelse av CIES Football Observatory, som melder at de røde har fått inn 442 millioner euro på seks år.

Det tilsvarer omtrent 379 millioner pund – eller over 4 milliarder kroner.

En klubb i endring

Jürgen Klopp har allerede signert sju spillere i løpet av drøyt elleve måneder som Liverpool-manager. I sommer gikk klubben likevel med solid overskudd på grunn av spillersalg.

– Det kan si ganske mye: en klubb i endring og ikke like suksessfull som alle ønsker, så da må man gjøre forandringer, og alle føler seg presset, sier han.

– Overgangsvinduet vårt var ganske hektisk, og jeg ønsker ikke at det skal være det i fremtiden, påpeker manageren.

INNKJØP:
INNKJØP:  I tillegg til Marko Grujic har Jürgen Klopp hentet inn Ragnar Klavan, Loris Karius, Gini Wijnaldum, Joël Matip, Sadio Mané og Alex Manninger.

Klopp sier «alt dreier seg om stabilitet», både for spillernes og klubbens beste.

Måtte trimme spillerstallen

– De suksessfulle lagene trenger ikke å endre mye. Det er ingen grunn til at Liverpool skal være en selgende klubb. Ingen ringer og sier «kom igjen, selg, vi trenger penger». Det handler om å få den rette stallen.

Siden forrige sesong har en rekke spillere, unge og eldre, forlatt Anfield, og ifølge Klopp skyldtes det en stall med altfor mange navn.

– Vanligvis er jeg ikke like hektisk i transfervinduer, men slik var situasjonen nå. Stallen var for stor, og vi måtte gjøre noen forandringer. Vi hentet inn de spillerne vi ønsket. Vi har ikke lyst til å kjøpe seks til neste år. Vi har tro på denne stallen.

– Forandringer kan være til det positive, men alle var ikke 100 prosent fornøyd de siste årene med den store summen vi tjente. Men nå er ikke det viktig.

– Vi er her og forsøker å finne stabilitet, konkluderer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]