Tre kjappe: Optimismen råder

Redaksjonen diskuterer Liverpools statistikk på Liberty Stadium, om det var smart å utrope Loris Karius til førstekeeper så tidlig, og om vi får se Mamadou Sakho spille for førstelaget igjen.

30. sep 2016 kl 16.39 Einar Kvande

Liverpool har en heller begredelig statistikk på Liberty Stadium. Tror du de røde klarer å snu trenden i helgen?

Arild Skjæveland:
Vanskeleg å ikkje vera optimist for tida, og ikkje skal eg prøve på det heller. Har sett ein del frå Swansea sin siste heimekamp mot City, og dei såg brukbare ut, men eg håpar og trur Liverpool vil vere for mykje for dei her.

Tore Hansen:
Med tanke på resultatene i London er det fristende å svare et rungende ja. Det er imidlertid en vanskeligere kamp enn jeg tror mange vil innrømme. Swansea spilte bedre enn resultatet mot City tilsier synes jeg, og fikk blant annet et litt omdiskutert (men riktig idømt) straffespark mot seg på et tidspunkt hvor de kunne ha kommet inn i kampen. Likevel er det en klubb hvor det har variert veldig i prestasjonene hittil, og hvor manageren skal sitte utrygt. Det kan derfor være et bra tidspunkt å spille mot dem. Får bare satse på at Klopps vingløse og spissløse mannskap klarer å fungere som boksåpnere igjen.

Torbjørn Flatin:
Jürgen Klopp har fått satt et stabilt lag, med hardt arbeidende spillere, som viste god form i siste kamp mot Hull. Jeg ser ingen grunn til at det ikke kan fortsette mot Swansea.

Jürgen Klopp bekreftet tidlig at Loris Karius skal stå i mål mot Swansea. Var det et smart trekk av Liverpool-manageren?

Arild Skjæveland:
Det var greitt han slapp få ilddåpen mot Chelsea. Eg trudde faktisk Mignolet kom til å stå igjen etter Derby, men der tok eg feil. Klopp har nok berre venta på å få sin mann klar. Eg har ikkje sett nok Bundesliga eller Karius til å setja dei opp mot kvarandre, men stolar på sjefen. Med Mignolet veit ein stort sett kva ein får, og eg er positiv.

Tore Hansen:
Ja, det er ingen vei tilbake. Nå må han kjøre på Karius. Keeperplassen er en posisjon du ikke kan sjalte og valte for mye med. Du må ta et valg og stå for det, og ikke overraskende har manageren valgt keeperen han selv har hentet. Vi fikk ikke se så mye av Karius i kampen mot Hull, så dette blir på mange måter den første reelle ligatesten hans.

Torbjørn Flatin:
Jürgen tok ut Karius nesten umiddelbart på «ligalaget» etter at han ble kampklar som følge av sitt brudd i hånden. Uten at Loris Karius hadde fått imponert noe særlig i pre-season eller mot Derby i Ligacupen, eller Simon Mignolet i mine øyne hadde spilt seg ut av laget. Det overrasket meg litt for å være ærlig, at det skjedde så tidlig. Å skifte førstekeeper i Liverpool er en stor avgjørelse, og det har Klopp nå gjort, selv om han opplagt prøver å «avdramatisere» det gjennom sine uttalelser. Det er greit at manageren satser på «sin» mann, hvor smart det er kan bare tiden vise.

Tror du Mamadou Sakho har spilt sin siste Liverpool-kamp etter franskmannens Snapchap-tirade forrige helg, eller finnes det en vei tilbake for midtstopperen?

Arild Skjæveland:
Ja, eg trur han er ferdig, og sjølv om eg forsåvidt har hatt sansen for han er det heilt greitt.

SAKHO-GATE
SAKHO-GATE  Redaksjonen tror ikke det er noen vei tilbake for Mamadou Sakho etter Snapchat-utspillene forrige helg.

Tore Hansen:
Jeg er rimelig sikker på at det er slutt for Sakho. Blir du først tatt for dårlige holdninger er ikke oppskriften å fortsette på samme måte. Jeg synes for øvrig Klopp har håndtert det bra. Det er ikke nødvendig å gjøre så mye mer enn det han som manager har gjort til nå. Det er helt opp til spilleren selv, og Sakho har systematisk brent mulighetene han har fått. Det er stor forskjell på hvordan han og for eksempel Mignolet har taklet vanskelige beskjeder på. Jeg ser ingen vei tilbake.

Torbjørn Flatin:
Det skinner igjennom at feiden mellom Sakho og Jürgen Klopp startet allerede som følge av at franskmannen avla positiv dopingprøve, etter å ha tatt et slankemiddel uten å ha forhørt seg med klubben først. Det var isolert sett et meget alvorlig feilgrep, og Klopp vil ha forventet en positiv og ydmyk respons fra sin spiller, til tross for at han i etterkant ble frikjent for dopinganklagen. Det mente manageren opplagt at han ikke fikk og Sakho ble blant annet sendt hjem fra treningsoppholdet i USA. Det var opplagt at Klopp ønsket å få Mama ut på lån i sommer, men «begrunnelsen» om at han skulle det fordi han kunne spille seg i form igjen holdt ikke vann. En erfaren landslagsspiller som var fast på Liverpool inntil april i år, han kunne ha kommet seg inn i førstelagsdiskusjonen igjen ved å spille på reservelaget, fått noen minutter i ligacupen etc. Det var flere uttalelser i samme lei, og jeg kan forstå at Sakho irriterte seg over det, men i slike tilfeller er managerens ord lov, og han hadde selv startet snøballen med sin uansvarlige opptreden ved å ha tatt medikamenter uten å si i fra til LFC. Den sympatien jeg hadde for ham forsvant dermed som følge av kommentarene Mama kom med sist helg. Det er slikt du bare tar internt. Så for å svare på spørsmålet, ja jeg trodde ikke Sakho kom til å spille mer for Liverpools førstelag før han «mistet det» på sosiale medier, og føler meg nå rimelig sikker på at så ikke kommer til å skje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]