Poengsankerne

Liverpool skaper sjanser i hopetall og bøtter inn med mål. Øverst på listene er tre spillere som spiller bak eller ved siden av spissen.

26. sep 2016 kl 13.08 Torbjørn Flatin

Hvem skal score målene hvis ikke Daniel Sturridge spiller? Det var et spørsmål mange stilte seg før sesongstart.

Ikke bare har Sturridge rykte som en skjør spiller som vil få det vanskelig med å være i kampform mange kamper på rad, men manager Jürgen Klopp virker også usikker på om han er i stand til å være den førsteforsvareren han ønsker at sin frontmann skal opptre som.

Klopp har denne sesongen foretrukket Roberto Firmino sentralt i angrepet, som en hardt arbeidende såkalt «falsk nier». Brasilianeren vet hvor målet står, men forventes heller ikke å være en stabil goalgetter som kan innkassere opp mot 20 ligamål.

Med 16 mål på de seks første kampene i Premier League er det imidlertid bare Manchester City som har scoret flere ganger så langt i 2016-17.

Det er først og fremst spillerne ved siden av og bak spissen som har funnet nettmaskene for Liverpool. Vi snakker om trioen Philippe Coutinho, Adam Lallana og Sadio Mané.

I ligaen har de bokført 15 poeng, hvis vi teller sammen scoringer og målgivende. Coutinho, Lallana og Mané har tre nettkjenninger hver seg i Premier League, mens Philippe har to assist og Mané en målgivende.

Plusser vi må en goal for Coutinho i EFL (Ligacupen), samt en målgivende til samme spiller og to avgjørende pasninger fra Mané, da er totalen imponerende 19 scoringer og målgivende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]