Tre kjappe: Vil ha Mignolet i mål

Redaksjonen diskuterer keeperposisjonen, Emre Can og Philippe Coutinho foran kampen mot Chelsea.

15. sep 2016 kl 11.42 Einar Kvande

Loris Karius er helt skadefri, og satt på benken mot Leicester. Jürgen Klopp uttalte tidligere denne uken at han ser frem til kampen mellom de to keeperne. Hvem mener du bør stå i mål mot Chelsea?

Arild Skjæveland:
Eg er ikkje veldig begeistra for Simon Mignolet, og gler meg til Loris Karius blir klar, men trur likevel dette kjem for tidleg. Kamp på Stamford Bridge mot eit dødballsterkt Chelsea blir kanskje ein litt vel tøff stad for ein debut. Sjølv om han var på benken på laurdag virkar det likevel utruleg om han skulle vere heilt klar. Om han først var tilbake i full trening forrige veke, og heilt utan kamptrening, ser eg helst han får litt meir tid på treningsfeltet. Det har no gått sju veker sidan skaden, og det har blitt hevda han først ville bli hundre prosent igjen etter ti veker. Neste månad ser eg gjerne tyskaren mellom stengene.

Arve Vassbotten:
Jeg gleder meg veldig til å se Karius i aksjon for Liverpool, og håper inderlig at han er den forsterkningen vi så sårt trenger der bak. Likevel med Karius sitt nylige brudd tror jeg det er fornuftig om han får debuten mot for eksempel Derby framfor på Stamford Bridge. Det blir en for brutal start etter min mening.

Lars Frøsland:
Mignolet bør starte på fredag. Han er i grei form, og har erfaring fra fryktinngytende engelske stadioner – som Stamford Bridge er. Med tiden ser jeg absolutt for meg at Karius tar plassen til Mignolet, men han bør integreres inn i laget mer forsiktig. Jeg regner med Karius starter i cupkampen mot Derby. Det virker smartere enn å la ham debutere mot Costa, Hazard og co.

FOR TIDLIG
FOR TIDLIG  Jürgen Klopp har konkludert med at Emre Can ikke er i god nok form til å spille mot Chelsea.

Emre Can er tilbake i full trening igjen, men Jürgen Klopp ønsker ikke å bruke tyskeren før han har trent mer og blitt i bedre form. Ville du satt Can rett inn på laget igjen mot Chelsea?

Arild Skjæveland:
Ja, eg ville helst hatt Can tilbake på laget på Stamford Bridge. Gini Wijnaldum spelte bra mot Leicester, men eg håpa på Emre Can og Jordan Henderson på midtbanen i denne kampen. Can og Lucas er vel i utgangspunktet dei einaste vi har i troppen som kan bekle ei rolle som djuptliggande på midten, og det trur eg hadde kome godt med her. Henderson var lovande på laurdag - og forhåpentlegvis vil han fungere godt saman med Can når tyskaren er tilbake.

Arve Vassbotten:
Jeg kan se for meg at det ville blitt underholdende med Emre Can og Diego Costa sammen på banen i en duell som allerede før kampstart kunne noteres som lyserødt kort i dommerprotokollen. Men Klopp er opptatt av rytme, og den rytmen laget hadde mot Leicester gjør at jeg i utgangspunktet lener meg mot gode gamle «never change a winning team» denne gangen - spesielt siden Can akkurat er tilbake fra skade. Det er likevel med ett unntak. Jeg vil gjerne ha Dejan Lovren tilbake i midtforsvaret sammen med Matip. Det skal sies at hvis jeg lukker øynene for tabben til Lucas, var det deilig å se to så ballsikre stoppere der bak sist kamp, men vi trenger å få spilt sammen Lovren/Matip.

Lars Frøsland:
Absolutt ikke. Emre Can er Liverpools beste midtbanespiller, men om man ikke er fysisk klar, er man ikke rustet til å møte Kanté, Matic, Willian, Oscar, Hazard etc. Det sagt, jeg gleder meg til Can er i god nok form til å starte kamper.

SKAL - SKAL IKKE
SKAL - SKAL IKKE  Jürgen Klopp må bestemme seg for om han skal kjøre Philippe Coutinho inn i startoppstillingen igjen mot Chelsea, eller beholde ham på innbytterbenken som mot Leicester.

Philippe Coutinho ble plassert på innbytterbenken mot Leicester, etter en lang reise hjem fra landskamper i Sør-Amerika. Bør brasilianeren være tilbake i startoppstillingen igjen mot Chelsea?

Arild Skjæveland:
Eg trur Daniel Sturridge må vike, og at Jürgen Klopp går for ei løysing med Mané, Coutinho og Lallana, med Firmino som spiss. Det fungerte veldig bra i liknande kampar forrige sesong, og no har ein den ekstreme farten som Sadio Mané som eit ekstra våpen. Daniel Sturridge spelte ein god kamp mot Leicester, men eg ser gjerne at ein går for det som fungerte så bra forrige sesong.

Arve Vassbotten:
Enda en nøtt, men må nesten stå på svaret i de to foregående spørsmålene. Jeg tror en endring er alt man bør gjøre etter en så god kamp som mot Leicester. Spillerne har mye godfølelse å ta med seg fra den kampen. Det er selvsagt veldig sannsynlig at Klopp velger Firmino på topp, og får inn Coutinho på bekostning av Sturridge - det har jo fungert utmerket før. Det at klubbens to største profiler sannsynligvis ikke starter en kamp som dette sammen sier litt om det luksusproblemet Klopp har akkurat nå. Uansett om Sturridge eller Coutinho starter har Liverpool nå et par kanoner på benken, som kan komme inn og endre kampbildet om taktikken fra start ikke slår til.

Lars Frøsland:
Dette er et vanskelig spørsmål. Og høyst sannsynlig har dette gitt Klopp hodebry helt siden kampen mot Leicester. Normalt ville det vært lett å konkludere med at Lallana må vike plassen for Coutinho, men engelskmannens løpskapasitet er særlig viktig i slike kamper – i tillegg er han i strålende form. Firmino er bankers: Han leder presset, han scorer mål og er en perfekt Klopp-spiller. Mané må starte – han er i for god form til å benkes. Da står det mellom Sturridge og Coutinho. Jeg lener mot å beholde angrepskvartetten som startet mot Leicester. Ikke fordi Coutinho nå er den svakeste av de fire, det er han selvsagt ikke. Men når valget er så vanskelig, heller jeg mot de som presterte så bra forrige helg. I tillegg er Sturridge den beste målscoreren av dem alle – det kommer alltid godt med. Og han kommer til å gi alt mot gamleklubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]