Alexander-Arnold lever ut drømmen

Trent Alexander-Arnold omtaler debuten mot Tottenham som «drømmen som gikk i oppfyllelse».

6. jan 2017 kl 21.50 Arild Skjæveland

Trent Alexander-Arnold fikk sin debut på høyreback mot Tottenham i oktober. Det fulgte han opp med 90 nye minutter mot Leeds måneden etter. I desember fikk han Premier League-debuten, da han kom inn mot Middlesbrough.

18-åringen er oppvokst i West Derby, nær Liverpools treningsanlegg Melwood.

– Å slå gjennom og spille for førstelaget har vært drømmen min, og det er det som har skjedd denne sesongen. Det er alle unge spilleres drøm å spille for førstelaget, uansett hvilken klubb de er i. Det å gjøre det i så ung alder, og allerede ha tillit, hjelper oss veldig, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com.

James Pearce i Liverpool Echo tror Alexander-Arnold også vil få spilletid mot Plymouth Argyle i FA-cupen på søndag.

MED KAMERATEN:
MED KAMERATEN:  Trent Alexander-Arnold omfavner kameraten Ben Woodburn, etter at sistnevnte scoret mot Leeds i ligacupen.

– Jeg vil aldri si at jeg trodde det skulle skje. Jeg bare håpte, og drømte om å nå dette punktet. Siden jeg bodde så nær treningsfeltet som barn kjørte jeg forbi det nesten hver dag, og tenkte «wow, førstelagsspillerne er der inne nå». Det er litt rart å tenke på at jeg nå spiller med dem og trener der hver dag. Det er litt surrealistisk, sier 18-åringen videre.

Han beskriver debuten mot Tottenham som «utrolig».

– Det var utrolig. Det å gå ut og høre You’ll Never Walk Alone. Forrige sesong var jeg på tribunen på flere kamper, og å høre det da var utrolig. Nå, med den nye tribunen og enda flere folk, er volumet enda høyere og mer skremmende for motstanderen. Du føler det avskrekket når du går ut, fordi du føler deg så liten med alt rundt deg. Du må puste dypt, og slappe av. Det var det jeg gjorde.

Steven Gerrard er en av de som har skrytt av unggutten.

– Jeg visste at jeg måtte jobbe hardt og ofre mye for å komme til dette punktet, og det er det jeg har gojrt. Jeg kan ikke si leve det samme livet som noen av mine venner, og gjøre de samme tingene som dem - men det har ikke vært noe problem. Jeg vet at det er dette jeg ønsker å ha som yrke, og det er dette jeg ønsker å gjøre med livet mitt, legger Alexander-Arnold til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]