Dropper kapteinen fordi han ønsker seg bort

Jose Fonte spiller ikke semifinalen i ligacupen for Southampton, fordi hans fremtid på St Mary's er usikker.

9. jan 2017 kl 16.42 Einar Kvande

Southampton-kaptein Jose Fonte ønsker seg bort fra sørkyst-klubben, og leverte for noen dager siden inn en transfersøknad.

Under sin pressekonferanse i dag gjorde Southampton-manager Claude Puel det klart at Fonte ikke kommer til å spille den første semifinalen i ligacupen mot Liverpool.

– Jose kommer ikke til å spille i denne kampen. Vi får se med hensyn til neste kamp, men for øyeblikket, slik situasjonen rundt Jose er, er det viktig at vi beholder stabiliteten i forsvaret vårt, uttalte Puel.

Vanskelig situasjon

– Vi vet ikke hva som blir fremtiden for Jose. Det er en vanskelig situasjon med transfervinduet som er åpent, og det er viktig å respektere dette, fortsatte Puel.

– Jeg respekterer Jose, og jeg respekterer situasjonen som er oppstått. Selvsagt er det ikke enkelt, verken for Jose, troppen eller staben.

– Det er vanskelig å spille og beholde konsentrasjonen i hans situasjon. Han er veldig profesjonell, men i denne spesielle situasjonen er det viktig å respektere det som har skjedd.

Flere ute med skader

Puel la til at Virgil van Dijk vil fortsette som kaptein i Fontes fravær, men Fonte er ikke fratatt kapteinsvervet i klubben.

Southampton må også klare seg uten Charlie Austin, som har en skulderskade, mens angrepskollega Sofiane Boufal går glipp av Afrikamesterskapet på grunn av en kneskade.

Matt Targett og Jeremy Pied er også ute med skader, mens Cedric Soares er usikker på grunn av en hodeskade han fikk i forrige ukes tap for Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]