Fra historiebøkeneFlere med fortid i Plymouth

Talentfulle Lloyd Jones har en fortid i Plymouth - men han er ikke den eneste.

6. jan 2017 kl 19.48 Arild Skjæveland

Søndag møtes Liverpool og Plymouth Argyle for første gang på nesten 55 år. De to klubbene har likevel hatt litt med hverandre å gjøre.

Kjøp

Den siste spilleren Liverpool kjøpte fra League Two-klubben var Lloyd Jones. I mai er det fem år siden Jones ankom LFC. 21-åringen har blitt utlånt til Cheltenham, Accrington Stanley, Blackpool og Swindon, hvor han har hatt suksess denne sesongen. Nylig spilte han sin 50. seniorkamp. Så sent som i august skrev han under på en ny toårskontrakt på Anfield.

Men for de neste kjøpene fra klubben i Sør-Vest må vi langt tilbake i tid. Bert Leavey ble kjøpt i 1910, Dick Allman i 1908, og Percy Saul i 1906. Det er de fire kjøpene Liverpool har gjort derfra.

Salg

Men det er også spillere som har gått den andre veien. Klubbene gjorde litt business sammen på 70-tallet. Brian Hall ble solgt til Plymouth for £50,000 i 1976, mens Hugh McAuley, for mange mest kjent for å ha jobbet på akademiet når Robbie Fowler, Jamie Carragher, Michael Owen og Steven Gerrard slo gjennom, ble solgt til Plymouth to år før, i 1974.

John Webb ble lånt til Plymouth året før, i 1973. Før det må vi helt tilbake til 1973 og Vic Wrights overgang på £2000 for å finne en overgang. Også tidlig på 1900-tallet kjøpte Plymouth spillere fra Liverpool, med Jack Hughes (1906), John Chadburn (1904) og Fred Buck (1904).

Spill for begge

Det er 13 spillere som har kamper for begge klubber. Det største navnet er Bruce Grobbelaar, som etter 13 år på Anfield og to år i Southampton, spilte én sesong for «Pilgrims» i andredivisjon, under manager Neil Warnock.

Brian Hall spilte 155 kamper for Liverpool og scoret 15 mål. Plymouth Herald omtaler det som et «kupp» da manager Tony Waiters fikk lokket ham til sørkysten. Ambisjonene var opprykk, men det endte med nedrykk til tredjedivisjon. Hall fikk 51 kamper og scoret hele 16 mål for pilgrimene.

Kilde: LFC Official Archives / Jonny Stokkeland

SPILTE FOR BEGGE:
SPILTE FOR BEGGE:  Bruce Grobbelaar spilte for Plymouth etter han var ferdig i Liverpool og Southampton. Bildet fra tiden i Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]