– Jeg er ikke verdens beste taper

Jürgen Klopp var misfornøyd med mye etter poengdeling på Stadium of Light.

3. jan 2017 kl 00.23 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp var frustrert og i dårlig humør da laget hans ga bort to straffespark og to poeng i den første ligakampen i 2017.

Liverpool måtte spille mot Sunderland under 44 timer etter 1-0 seieren mot Manchester City. Spesielt det gjorde Klopp opprørt. I midten av november fikk de røde avslag på ønsket om å flytte kampen til et senere tidspunkt.

– Kanskje jeg ikke er den beste taperen i verden, men jeg har ingen problemer med det. Jeg har ikke erfaring med to kamper på mindre enn 48 timer. Nå har jeg mer erfaring. Vi skal se på tallene og hvor mye vi løpte. Neste år, når vi spiller 31. og 1. så vet vi hva som er mulig og ikke, sier Klopp til Liverpool Echo og sender et stikk til de som satte opp kampene.

Forsvarer Mané

Sadio Mané var spilleren som ga Liverpool 2-1, men forårsaket også straffesparket som ga 2-2.

– Jeg må si at det ikke var noen forseelse for frisparket. Jeg har sett det igjen, og det var ingen kontakt. Fjerdedommeren så det. Så var det hands, 2-2, og sånn er det. Jeg må være ærlig, og det føles ikke bra. Ikke på grunn av poenget, men på grunn av de to straffene og å ikke gi frisparket. Det er vanskelig, men jeg må akseptere det.

– Den første straffen kan selvsagt gis, ettersom han kommer mellom de to spillerne.

– Den andre straffen er en klar hands. Det var to riktige straffeavgjørelser, men vi vet at mange slike situasjoner skjer i en fotballkamp.

Klopp fikk så spørsmål om Mané sin hands igjen, og forsvarte spilleren sin.

– Ønsker du virkelig å starte året med et slikt spørsmål? Skal jeg gå inn i garderoben og spør ham hvorfor han stakk ut armen? Kom igjen - det er en refleks. Trodde han at han var keeper? Jeg har sagt det var straffe, men det skulle ikke være frispark. Er det ikke frispark så blir det ingen hands.

– Burde ha vunnet

Klopp mener spillerne hans gjorde nok til å ta alle tre poengene.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vinner kampen. Jeg synes vi startet veldig bra, før vi mistet konsentrasjonen. I den andre omgangen dominerte vi. Vanligvis ville jeg sagt at vi kunne ha gjort det bedre, men jeg er usikker med denne situasjonen.

– Så scoret vi det andre målet, og det føltes bra og fortjent.

Daniel Sturridge måtte ut med en smell i ankelen da det gjensto ti minutter - etter at han ble sparket ned av Papy Djilobodji like utenfor 16-meteren. Dommeren vinket spillet videre.

– Det var uten tvil et frispark på Daniel Sturridge, og som gjorde at vi måtte bytte ham ut. Det ville ha gitt oss en mulighet fra 16 meter til å skyte mot armen til noen. Vi fikk ikke den muligheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]