«Jordan Henderson holder stand i ny midtbanerolle»

Fabinho har tatt over den ankerrollen som Jordan Henderson hadde, men kaptein er fortsatt foretrukket på midtbanen som Jürgen Klopp benytter i de største kampene.

28. okt 2019 kl 14.57 Torbjørn Flatin

Ifølge Chris Bascombe i Telegraph var det Jordan Henderson som selv foreslo at han skulle tas vekk fra posisjonen som den mest defensive midtbanespilleren, etter hjemmekampen mot Tottenham i Premier League i mars.

Hendo hadde slitt med kvikke og tekniske offensive midtbanespillere hos Spurt, og ikke minst hadde Fabinho kommet inn fra benken og tatt den kontrollen som kapteinen slet med. En evne til å styre og diktere tempoet i kampen, og å være en link framover.

Betydningen av Henderson

«Visdommen og visjonen til Henderson ble bekreftet da Liverpool kjempet tilbake med den samme motstanderen, som hadde fremprovosert skiftet», skriver Bascombe etter 2-1 mot Tottenham.

«Med utligningen til Henderson og allround spillet til Fabinho, like bra som noen andre siden Steven Gerrard trakk seg tilbake, leverte Liverpool en rungende beskjed om sine tittelhensikter denne sesongen.»

«Det var navnet til Henderson som runget rundt Anfield da kampen var over. Ikke, vil en anta, fordi The Kop mente han var kampens mest betydningsfulle spiller, men fordi det er en klar avstand mellom oppfatningen til de som går på kamper og de som følger med på sosiale medier, om hva Henderson står for.»

Har uviklet seg

«Det var et element av et personlig offer da Henderson ba Klopp om å gi ham en ny posisjon, for hvis en skal høre på de som visker er det bare et tidsspørsmål før Naby Keita eller Alex Oxlade-Chamberlin blir introdusert som en mer tradisjonell 8’er.»

«Dette var det første ligamålet til Henderson på Anfield siden 2015, men med det arbeidet han gjør for andre har midtbanen heller utviklet seg enn stagnert.»

«La oss ikke glemme at Liverpools foretrukne midtbane nå har vunnet 18 av sine 19 siste ligakamper.»

Et lag i fremgang

«Det er ingen tilfeldighet at denne stabiliteten og kontrollen har økt siden Fabinho kom inn på laget. Han er som en serietyv når han beskytter forsvaret. Vekten han har på pasningene er som en golfspiller som hele tiden velger den riktige kølla. Han kunne hatt fire målgivende, men den ene som fant Henderson og hans utligning var nok.»

«Fabinho stod som et symbol om hvorfor Liverpool går stadig fremover mens Tottenham, som var foran Liverpool da Klopp tok over, ikke greier å holde følge. Det dreier seg ikke bare om å bruke penger, men å bruke dem godt.»

«På lang sikt, vil kreativiteten til Liverpool være det neste skrittet i evolusjonen til Klopp. Denne eksepsjonelle seieren understreker hvorfor det er en unødvendig, umoden og uhøflig å haste etter å be om disse forandringene jo før jo heller.»

Hva avisene skriver etter 2-1 mot Tottenham

Har du innspill til journalisten?
[email protected]