Sterling, Sturridge, Skrtel og Aspas -  Tre er borte fra Liverpool, en spiller fortsatt, men alle kan kalle seg landslagsspillere.

Gresset kan også være grønt langt vekk fra Stanley Park

Vi har sett på Liverpools nåværende og tidligere spillere, som spilte på landslag i 2016/17.

Det at du er en landslagslegende behøver ikke bety det samme som at du lykkes i alle klubber. Kanskje er nivået for høyt i storklubber som ikke bare er fullsatt av landslagsspillere, men også gjerne noen av de beste fra de mest meriterte nasjonene.

Robbie Keane kommenterte nylig hvorfor han ikke lykkes på Anfield, og la vekt på at han i sin drøye halve sesong i 2008/09 konkurrerte med spillere som Torres, Gerrard og Kuyt, og at Rafael Benitez ofte benyttet ham ute på venstrekanten. En sesong hvor Liverpool tok sølv i ligaen.

Keane valgte snart å fortsette sin rundreise i en karriere som innbefatter spill i Italia, Skottland, USA og nå India(!) Mest kjent vil han nok være for å ha spilt 146 landskamper for Irland og scoret 68 mål, inkludert en kamp og et mål i 2016/17, som 36-åring.

Hundre landskamper

Ragnar Klavan er helt i lille Estland, som en spiller med over 100 landskamper og nå i troppen på Anfield.

En annen som har satt sine spor i sitt hjemland er Yossi Benayoun. En kanskje noe undervurdert spiller som spilte over hundre kamper for Liverpool. I Israel vil vi tro at han ikke er undervurdert, etter denne sesongen å ha nådd hundre landskamper, spillende i hjemlandet for Beitar i Jerusalem som 37-åring.

Gamle helter -  Yossi Benayou og Robbie Keane har passert et tresifret antall landskamper, og Martin Skrtel i bakgrunnen vil også trolig nå det tallet.

Suksess i og for Spania

Iago Aspas hadde et opphold i Liverpool som kan minne om det til Robbie Keane. I 2013/14 ble det også 2.plass i Premier League, og få sjanser for spanjolen som nok av mange vil bli husket mest for et dårlig hjørnespark. I spansk fotball fortsatte han å score da han kom tilbake, og er nå også blitt landslagsspiller for et av de mest suksessrike landene i Europa.

Martin Skrtel og Pepe Reina er andre veteraner som fortsatt er opptatt med internasjonal fotball, mens en kar som Lazar Markovic nok vil ha behov for å få førstelagsspill vekk fra Anfield dersom han skal holde sitt kandidatur varmt hos Serbia.

Landslagsspiller etter LFC

Liverpools kontingent med England har stort sett vært nokså fyldig de siste årene. Raheem Sterling er blitt bortimot fast på laget etter sin kontroversielle overgang vekk fra de røde, mens Alex Oxlade-Chamberlain vil ha hatt et håp om at han kan styrke sine sjanser om han greier å få regelmessig matching med en liverbird på brystet.

Ellers er det interessant å se at Peter Gulacsi og Krisztian Nemeth har fått seg bra karrierer som fotballspillere, etter at Liverpools satsing med link til Ungarn ga svært lite igjen for storklubben i Premier League.

Ryan McLaughlin og Ryan Fulton er andre som aldri nådde førstelaget hos LFC, men nå kan kalle seg landslagsspillere.

Statistikk: Jonny Stokkeland, LFC Official Archieves

Del

Landskamper

16.11.2017 08:40

I dag kommer de siste fire

14.11.2017 23:07

Tirsdagens landskamperStrålende Gomez var banens beste

Fire røde var i aksjon på Wembley, og 20-åringen i Englands midtforsvar var banens beste.

14.11.2017 21:01

Moreno på banen

Siste Til vår nyhetsoversikt
23.02.2018 kl 23:26

- Vi må finne fightergløden

Jürgen Klopp understreker at storseier mot Porto vil ikke medføre at det tas lett på en hjemmekamp mot West Ham.

+
23.02.2018 kl 22:52

Motstanden i Champions League bekymrer ikke Klopp

Jürgen Klopp så alle kampene i Champions League denne uka, men ble ikke skremt.

+
23.02.2018 kl 19:02

West Ham til Anfield med selvtillit og angripere i form

David Moyes er klar over den offensive trusselen som Liverpool besitter, men sier at han selv har spillere som nå presterer.

+
23.02.2018 kl 15:44

Glad for et pusterom

Jürgen Klopp er glad for at hans lag nå har fått god tid til å forandre fokus fra en vellykket og stor kamp ute i Europa, og tilbake til ligaspillet og hva West

+