Nettmøte med Torbjørn Flatin:Over 50 spørsmål dere lurte på

Klopps posisjon, forsvaret, keeper-situasjonen og hva som bør skje på overgangsmarkedet er noen av spørsmålene som besvares her.

25. okt 2017 kl 14.06 Arve Vassbotten

Tusen takk for et overveldende antall spørsmål vi fikk inn på Facebook til vårt nettmøte med supporterklubben og The Kopites redaktør Torbjørn Flatin. Her er hans svar på det dere lurte på.


Forsvars-situasjonen

Geir Helge EndresenBør Liverpool kjøpe ny midtstopper i januar, selv om det ikke er Van Dijk??

Torbjørn svarer:
Definitivt ja. Ikke bare har Liverpool sluppet inn 15 mål på fem bortekamper, både Lovren og Matip er en del skadeutsatt i tillegg.

Arild KristensenHei! Når Liverpool ikke fikk kjøpt Van Dijk så virker det som om det aldri eksisterte noen alternativer til ham. Det fremstår for meg som merkelig og er det fakta i klubben at det var Van Dijk eller ingen midtstopper inn?

Torbjørn svarer:
Enig, det klør jeg meg i hodet over også. Dette kan jeg bare spekulere i, men jeg vil anta at Klopp har fått et muntlig ja fra van Dijk og stoler hundre prosent på det og så håpet/forventet han at Matip/Lovren skulle holde fortet frem til nederlenderen blir sikret. Det siste har han da fått tilbake rett i fleisen.

Marius KarlsenHei! Om Southampton nekter å selge van Dijk også i januar, hvem burde LFC gå for? Og ikke minst; tror du i tilfellet Klopp/LFC fortsatt vil være så sta at de ikke går for alternativer?

Torbjørn svarer:
Jeg har ingen navn/favoritt om ny midtstopper, men vi må først og fremst ha en som er bedre til å styre en bakre firer enn de vi har nå. Jeg håper kamper som de mot Watford, Manchester City og Tottenham får Klopp/LFC til å forstå at det må ageres.

Truls SiriSlik Klopp spiller, offensivt, høyt press og med backene høyt i banen mener jeg vi er avhengige av midtstoppere som både er rask og duellsterk for å kunne takle en mot en situasjoner som vi ofte får. Hvem ser du for deg i midtforsvaret etter januarvinduet?

Torbjørn svarer:
Forhåpentligvis Virgil van Dijk. Enig i at det ikke er lett å være midtstopper under Klopp da spillestilen ofte kan sette dem i knipe, men mange av målene i det siste har ikke noe med spillestil å gjøre men er enkle feil som kunne vært løst ved dirigering.

Ruben Negrito IversenHei Torbjørn! Ang. Lovrén... For noen uker siden (etter kanskje 4 serierunder) så kom det fram at helsa til Lovren var skrall og han måtte ta en god del piller og smertestillende i forkant av hver kamp han skal spille. Da denne nyheten nådde ut til oss supporterne så regner jeg jo med at dette ikke var en nyhet for Klopp, for det medisinske apparatet eller for klubben selv?! Så det som undrer meg her er hvordan det da er mulig at vi ikke klarte å hente inn en ny midtstopper? Hvordan kan man gamble så høyt på en enkelt spiller sin helse, uten å foreta seg noe? For dette må da som sagt (mere eller mindre) hele gjenget på Melwood ha visst om? Er det Klopp som er for sta når han ser seg etter nye spillere og ikke var villig til å snu seg og se i en annen retning når Van Dijk ikke kom? Er det "talentspeiderne" våre som svikter?
Er det eierne FSG som nekter å bruke penger? Eller er det rett å slett bare det medisinske apparatet vårt som har sviktet, med tanke på at en i staben der måtte gå rett etter denne nyheten?

Torbjørn svarer:
Alle dine spørsmål er berettiget å stille. Jeg vet ikke detaljer om skaden til Lovren i høst, men han var nokså mye ute forrige sesong også. Jeg er ikke den største fan av FSG, men kan ikke skjønne annet enn at det hadde vært penger å bruke til en midtstopper, om ikke annet kunne pengene for Oxlade-Chamberlain vært brukt. Jeg savner litt dynamikk ved Klopp på den måten, litt utålmodighet om du vil. Kanskje har det med at han først og fremst vil ha en ny leder, og det er van Dijk. Som tidligere sagt håper jeg høstens resultater gjør at det nå bokstavelig talt handles.

Per Kristian SchjetneHvilke midtstoppere mener du vi bør gå for dersom VVD ikke kommer til Liverpool? Vi bør handle i januar. Er det noen toppklassestoppere som er realistisk at vi kan hente i januar? Må kunne gå rett inn og heve laget!
YNTA rettet fokus på en bauta/stopper i Schalke eller noe som visstnok er meget bra og ikke veldig kjent...

Torbjørn svarer:
Sorry, men jeg har ingen liste med midtstoppere. Det kan være bra med rå styrke som ikke minst gjør seg gjeldene på dødballer i mot, eller god fart i et lag som står høyt, men for meg er det aller viktigste at det kommer inn en leder.

Vidar StenbekkenHei Torbjørn. Er det Klopp og teamet som er dårlig på defensiv organisering eller vil en solid stopper utgjøre stor forskjell? Svakheter trenes vel på og kan forbedres noe taktisk?

Torbjørn svarer:
Jeg registrerte etter kampene mot Man Utd og Maribor at Klopp var veldig opptatt av at laget hadde "stått" bra defensivt i sitt angrepsspill, altså at fasongen i laget hadde hindret kontringer i mot. Det arbeides det nok mye med. Det blir verre når forsvarerne selv må ta umiddelbare avgjørelser, og jeg tror mye kan rettes opp om du hadde fått inn en lederskikkelse som for eksempel Jamie Carragher var.

John-Greger ThorsenJeg har et par funderinger. 1. Jeg var skeptisk til signeringen av Andy Robertson, men etter å ha sett ham debutere for LFC mener jeg han fortjener langt flere sjanser. Hva er grunnen til at han havner så til de grader langt bak i rekkene? I mine øyne er Moreno en tikkende bombe til tross for klare forbedringer. 2. Hva er våre planer for Danny Ward? Til tider virker han som den beste målvakten vi har, men han får jo ingen som helst sjanse til å bevise dette. Kan det skyldes dårlig innsats på trening, eller er han rett og slett bak de andre to kvalitetsmessig?

Torbjørn svarer:
1. Jeg har stilt meg det samme spørsmålet, jeg synes han har fått overraskende få sjanser. En må anta at det er noe som Klopp har sett etter at han har begynt å jobbe daglig med ham på trening, som han ikke har likt og ønsker å skolere ham bedre i.
2. Jeg har en teori om at Jürgen Klopp ønsker seg en offensiv keeper, og at denne var ment å være Loris Karius. Innerst inne er han ikke overbevist over Simon Mignolet, men har vært "nødt" til å bruke ham da han tross alt har vist best prestasjoner av de to. Danny Ward fortjener kanskje en sjanse, men personlig må jeg også innrømme at jeg er usikker om han har materiale for å være førstekeeper hos Liverpool. Han er vel fortsatt annenkeeper for Hennessey hos Wales.

Kristian BonkerudHvem blir kjøpt som ny midtstoppere?

Torbjørn svarer:
Det viktigste er at Liverpool og Klopp ikke stiller seg i samme situasjonen som i høst, og at de har bedre dekning i det sentrale forsvaret. Hvem overlater jeg til manager og speideravdelingen.


Keepersituasjonen

Kenneth LøkkenHei Torbjørn. Ang keeper situasjonen, jeg føler at alle våre keepere har blitt dårligere med årene. Reina var en av verdens beste men han begynte å falle av de siste årene i Lfc, Mignolet vart vel kåret av PL beste siste året i Sunderland, Karius vart var vel nest beste keeper i Bundesliga året før vi hentet han. Kan det være at nåværende keeper trener ikke er den rette?

Torbjørn svarer:
Bra spørsmål, det har vel stort sett gått nedover etter at den første keepertreneren til Rafa Benitez, José Ochotorena, reiste tilbake til Spania. Men John Achterberg, den nåværende keepertreneren, virker både å ha mange liv og være en Klopp liker å arbeide sammen med.

Kjetil FyllingSelge Karius og Mignolet - kjøpe en topp keeper. Hva tenker du om det? Forsvar må styrkes, det har jeg sagt i to år. Bør gjøres i januar - enig?

Torbjørn svarer:
Ja, jeg tror vi litt opp i årene stadig tenker tilbake og drømmer om Ray Clemence :-) Men hvor er alle toppkeeperne blitt av? Kunne Liverpool fått tak i en keeper på nivå med for eksempel de Gea er det klart at det kunne ha gjort en stor forskjell.

Bjarne YdstebøHva tenker du om keepersituasjonen i LFC, Torbjørn? Jeg er av den oppfatning at en toppkeeper kunne reddet både 2-0 og 3-1 mot Tottenham. Vi mangler en stabil matchvinner bakerst. Bør Klopp gå for en ny sisteskanse?

Torbjørn svarer:
Ja, kunne det for eksempel være mulig å hente en keeper som Jan Oblak hos Atletico er det bare å kjøpe, og betale mye om nødvendig, i mine øyne.

Kristian BonkerudHvem ER best av keeperne ?

Torbjørn svarer:
Jeg vil hevde Simon Mignolet, tross alt. Karius har ikke imponert når han har fått sjansen og Ward klarer ikke å danke ut Hennessey på landslaget til Wales.


Midtbanen

Stein Morten LundNaturlig nok fokus på forsvaret, men hva med resten av laget? En temposvak midtbane som blir løpt fra, sentrer mye sidelengs og bakover, og en angrep som sliter med å score mål. Hva nå Liverpool?

Torbjørn svarer:
En leder i midtforsvarer i van Dijk og en turbo på midtbanen i Keita var sommerens største transfermål, og Liverpool må nå betale for at disse ikke ble hentet (eller en lignende type ble kjøpt). Naby Keita vil ventelig rette opp mye på midtbanen når han kommer, og så vil det på kort sikt bli bedre både i angrep når Mané er tilbake og Coutinho flyttes ned som indreløper igjen. Adam Lallana vil også gi mer mulighet til løpsstyrke på midten, og siden kanskje også Oxlade-Chamberlain når han har tilpasset seg en rolle som indreløper hos LFC. Å si at Liverpool sliter med å score mål synes jeg er å overdrive, selv om det kreves en del sjanser når Sadio Mané er ute.


Trenger vi ny spiss?

Magnus Molstad OlsenHei! Hvilke tiltak må Klopp gjøre for å bedre de defensive problemene? Trenger vi en ny spiss som scorer 20 + mål?
Og er laget for fysisk svakt med tanke på gjennomsnittshøyde og vekt?

Torbjørn svarer:
Få inn en forsvarssjef, få på plass en stabil bakre firer, og så er 96.000 kroner spørsmålet hvordan Klopp skal løse det på kort sikt etter det som skjedde mot Tottenham. Jeg tror kanskje Klopp håpet Sturridge kunne bli den effektive spissen som scorer selv på en dårlig dag, om ikke annet enn som innbytter på dager hvor det ellers gikk i stå. Liverpool blir nok aldri noe "Pulis-lag", men en litt mer ruvende spiller i hvert ledd kunne det sikkert vært behov for.

Knut Steinar GravemJeg har spørsmål,hvorfor har ikke Liverpool.skaffet seg en god spiss ,det er lenge siden vi hadde det,ta for eksempel Firmino han er ingen spiss altfor treig

Torbjørn svarer:
Jeg synes Mané, Firmino og Salah foran Coutinho er godt offensivt skyts. Det er få lag om noen som skaper flere sjanser, selv om det vel bare er Sadio Mané som en kan kalle effektiv, og jeg tar gjerne en mer målfarlig spiller til selv om det ikke er høyeste prioritet hos LFC etter min mening. Roberto Firmino er en viktig brikke i det gjenvinningspresset som Klopp legger opp sitt spill etter, og for å kontre - er det noen som har en hurtigere duo enn Salah og Mané?


Overgangsvindu

Robert LarsenHvilke lagdel(er) eller spillere vil du ha forsterket med hvis du har vært manager og pengene satt løs hos eier? Jeg personlig kunne tenke meg ny keeper, bedre stopperpar (Matip er bra), bedre defensive midtbanespillere, ny goalgetter og ny sjef/kaptein på mitbanen.

Torbjørn svarer:
Jeg ville nok vært innpå noe av det samme. Ideelt sett en ny og sterk sentrallinje med keeper, midtstopper, midtbaneanker og spiss, og hvor det er høyest prioritet å få inn stopper og anker.

Kjell Håvard JungeHei Torbjørn etter min mening har vi en alt for svak stall til å kjempe med de beste og skulle hatt inn en skikkemig konkurent til Mignolet,en skikkelig konkurent til clyne på h.backen,en skikkelig konkurent til moreno på v.backen,2 stoppere av Matipklasse for å utfordre eller avlaste om du vil matip og lovren,vi mangler en def midtbane av klasse med røffhet og hurtighet som er bra nok.vi mangler bredde på topp og midtbane når mane,salah,Firminho,coutinho osv er skadet som de ofte er med sin skadehistorikk og vår krevende spillestil.i hele tatt mangler vi dekning som er god nok som så godt på alle plasser.Vil klopp og ikke minst eierne innse dette og være villig til å innvestere det som kreves? Må innrømme jeg har begynt å tvile.hva tror du?

Torbjørn svarer:
Jeg håper vi får et positivt svar de neste par transfervinduene hvorvidt det blir invistert det som kreves. Som sagt over, jeg mener det aller viktigste er å få styrket det sentrale forsvaret, inklusiv keeper og defensiv midtbanespiller. Der hvor vi er bra er i den kreative delen, med offensive midtbanespillere og flankespillere, og der har vi også god dekning.

Gunnar Egil EdinsenLøsningen i januar er som følger. Vardy inn som spiss sammen med Mane. Yaya Toure inn som nytt midtbaneanker. Shawcross og van Djik inn som nye midtstoppere. Smeichel inn som ny keeper.

Torbjørn svarer:
Takk for tips. En mer rå målscorer som har fart i Vardy synes jeg høres interessant ut. Yaya er vel over the top og noe av det samme med Shawcross, selv om jeg forstår behovet for de typene. Schmeichel senior var best for meg.

Kristoffer Njærheim ØieHvem bør Klopp hente i januar viss de ikke får Van Dijk? Og, bør de hente ny keeper? Er det tid for å selge Sturridge og/eller Can viss han ikke fornyer kontrakten?

Torbjørn svarer:
Raphael Varane hos Real Madrid? He-he, vanskelig å si hva som er realistisk, men behover er utvilsomt der. Jeg tar gjerne en keeper, hvis det er mulig å finne en på hylle nummer en. Ja, kommer det et realistisk bud på Sturridge er det bare å selge etter min mening. Jeg har en mistanke om at Emre Can aldri kommer til å skrive under på det kontraktforslaget, og i så fall blir det en vurdering hva som eventuelt blir tilbudt i januar.

Sistek FSHei har lest litt om at Klopp bestemmer kjøp og salg...stemmer dette helt? Eller har eierne en stor rolle i dette?

Torbjørn svarer:
Jeg vil forvente, og tro, at manageren alltid har siste ord angående hvem som blir kjøpt. Eierne vil bestemme hva det er råd til, og nok også hva en ikke har råd til å si nei til.

Magnus BrynVil Klopps stahet i overgangsmarkedet stoppe utviklingen til Liverpool, eller ser han noe i spillerne sine som "ingen" andre ser, noe som tilsier at det er håp i snarlig fremtid?

Torbjørn svarer:
Klopp fikk ikke løst de mest prekære problemene han har med laget i sommer, og som jeg forventer at det blir gjort noe med senest før neste sesong.

Frode ApelandHva skjedde egentlig i sommer? Det virket som om vi hadde store midler til disposisjon, men endte opp med å bruke svært lite. Vi var åpenbart interessert i Van Dijk, men vi la til slutt ikke noe bud på han eller noen andre stoppere. Snakker vi her om en katastrofal overvurdering av kvaliteten på dagens forsvarsspillere? Det var også tidlig klart at vi ikke kom til å kjøpe noen spiss. Skyldes dette en overvurdering av Firminos avslutningsegenskaper og en overdreven tro på at Sturridge skulle finne tilbake til gamle takter? Lurer på om skylden for sommerens transferbom skyldes Klopps overvurderinger av egen stall, eller om eierne ikke stilte så store midler til disposisjon som media vil ha det til.

Torbjørn svarer:
Vel, Klopp virker å forlange å bli trodd på at pengene var der. Hvis vi snakker om van Dijk og Keita ville det også betydd £100M+ og hvor en sist sommer hadde kommet opp i et "forventet" netto beløp ut. Jeg, og mange med meg, mener det var en stor feil å ikke ha noe alternativ til van Dijk. Jeg ser argumentet for Firmino/Sturridge, men Salah har vært en stor suksess og med Mané og Lallana snart tilbake tror jeg fortsatt at Liverpool kan score mange mål.


Spillestil

Johnny BonsakJeg har ikke mistet troen på Klopp. Men «gegenpress» fotball krever World-Class forsvar, keeper og en midtbane som er mye mer presise enn det som er vist til nå. Det virker som en umulig oppgave med det mannskapet vi har pr. nå. Bør Klopp endre spillestil ut ifra de spillerne vi har til rådighet og gå for det trygge, eller tror du eierne backer opp med penger til forsterkninger? Det vil vel uansett ta tid å få til?

Torbjørn svarer:
Jeg tviler på om Klopp vil forandre mye på sin stil. Som hentydet over, jeg tror Klopp hadde/har en plan med en offensiv keeper, en forsvarssjef og en turbo på midten - hvor Karius ikke har funket, Southampton ikke vil gi slipp på van Dijk og Keita kommer til sommeren. Når ting ikke funker eller skjer, da forventer jeg at det gjøre grep, og at så skjer de neste to transfervinduene.

Frank Ulrik StrømJeg synes liverpool spiller fantastisk underholdene fotball under Klopp, og mener det fortsatt er utur at ballen ikke har gått mer inn en utenfor. Spiller Liverpool på en knivsegg av en grense, når det gjelder det defensive, for at de skal klare å produsere så mange sjanser som de i utgangspunktet gjør? Blir jo nesten "bipolar" hvor alt fra ingen lag i verden- til alle kan slå dem...

Torbjørn svarer:
Liverpool kommer nok aldri til å slippe inn minst mål under Jürgen Klopp, det er en del av pakka. Og så er det lett å svartmale alt etter en kamp som mot Tottenham. Samtidig kan ikke Liverpool være så lette å score på som det virker for øyeblikket. Litt fint å få en litt positiv mail også...

Jan Annar SkaugUmulig og ha gode nok stoppere når backene er så offensive. Blir det ett mer bakpålent lag fremover som må til for og ikke slippe inn så mye mål fremover? Eller ser du for deg innkjøp i forsvars rekka? Spiller Karius til helgen? Jeg tror det. Er svakheten i laget samhandlingen? De fire bak og keeper eller er resultatet av mye baklengs like mye med midtbanen og gjøre? Hvem av spillerne blant de 13-14 som blir brukt i en vanlig seriekamp er svakest? Håper på en omtale vedrørende vår kaptein og hans kvaliteter? TAKK

Torbjørn svarer:
Det er vanskelig å være midtstopper hos Liverpool, men flere av baklengsmålene i det siste har ikke hatt noe med systemet å gjøre, hvor det er blitt tatt feil valg i den bakre fireren. Kampen mot Spurs var så svak at du føler manageren bør reagere. Det savnes lederegenskaper, men har vi de spillerne nå? Liverpool er sterkest fremover på banen, med Mané, Coutinho og Salah, så kan det argumenteres for forbedring når sagt over alt ellers, men det har også med lederskap å gjøre. Når han er fysisk hundre prosent mener jeg Jordan Henderson forsvarer en plass på midtbanen til Liverpool. Jeg synes også han gjør et ærlig forsøk på å være en god kaptein, men det ville vært mer ideelt å hatt en større frontfigur med bindet på armen, som jeg mener vi ikke har pr. idag.

Odd Are JensenEr det på tide å tenke på trebackslinje? Mangelen på dekning fra back og midtbane er vel en minst like stor grunn til baklengs som midtstopperkvaliteten.

Torbjørn svarer:
Tja, jeg ser argumentet med de spillerne vi har, men da tror jeg også du fort kan miste mye av det trykket Liverpool har offensivt med tre fremme. Personlig liker jeg ikke tre bak, men mulig Klopp kan se seg tvunget til å gjøre det.

Marcus JosefssonHei. Nysgjerrig. Du/dere mener mye om hvordan vårt favorittlag bør spille. Mye taktiske meninger. Hva er det fotballfaglige grannlaget for å sitte å mene noen om samhandling, press, dødballer, enkeltspillere & Klopps valg?

Torbjørn svarer:
Tja igjen, jeg har fulgt LFC ganske nært i 50 år og spilte fotball på gutte/amatørnivå i omlag 30 år, inkludert noen sesonger som spillende trener og senere trener for yngre lag. Jeg skriver/sier det jeg ser.


Karakterer i laget

Sam JoensenHello, mr. Flatin. Man kan si at spillerne bak er for dårlige og at vi trenger nye , bedre spillere - hvilket jeg for så vidt er helt enig i.
Men kan det være at det man virkelig savner er en Sjef , med stor S!!!!!, som kan holde sine medspillere våkne og organiserte. Ser at Coutinho etterlyser konsentrasjon fra hele laget. Er problemet kanskje først og fremst at vi ikke har ledere på banen som er verbale i sin utøvelse av lederroller? Henderson er en ærlig spiller, Milner likeså, men det er likevel liten tvil om at vi aldri har hatt et svakere kapteinsteam enn vi har nå.
Hvilke spillere anser du som kandidater til å ta tak i et lag blottet for skikkelser som går først ut i krigen? Tenker da på eksterne forsterkninger.
Lurer også på om det er sannsynlig at man vil kunne få inn en hedersmann som f.eks Hyypiä for å organisere forsvaret. Er Klopp for sta til slike grep?

Torbjørn svarer:
Kan ikke være uenig i noe av dette. Jeg tror van Dijk og Keita er gode løsninger, og at for eksempel førstnevnte kunne vært en god kaptein. Til det siste, ja jeg tror Klopp vil svømme eller synke med sin stab, hvor Zeljko Buvac nok har mye av ansvaret for defensiv organisering.

Kirill LlirikHei Torbjørn! Dette er et langskudd da man ikke kan sammenligne spill med virkeligheten, men det berømte spillet football manager er bygget opp slik at lag som har en kjerne med de mest målbevisste og arbeidssomme spillere vinner ligaen. Altså lag som har en ryggrad av spillere med sterkest mulig karakter. Dette mener jeg kan stemme med tanke på hva slags spillere sAF hadde da hans United dominerte England totalt. I dag har ikke Liverpool mange av slike i laget. Hvem mener du er Liverpools sterkeste kort mentalt? Jeg mener Klopp er nødt til å få inn mentale tanks både i midten av Forsvaret, midtbanen og angrep (keeperplassen også ikke minst)for å snu dette. Også er jeg helt overbevist om at en ny kaptein må HANDLES inn, da vi ikke har noen i klubben som er sterke nok til å piske gutta i kampene og holde dem på tå hev pr i dag! Er du enig?

Torbjørn svarer:
Liverpool har flere mentalt sterke spillere, som for eksempel Henderson og Milner, men ja det mangles ledere. Ray Clemence sa til meg at mesterlag gjerne har 4-5 sjefer, mens Liverpool da han spilte på 70-tallet hadde 7-8. I dag kan det hevdes at vi ikke har noen, og ja det må handles inn slike typer.

Hans Petter FredriksenLiverpool har bare et problem.3 dårlig midtstoppere pluss at dem aldrig har klart og finne arvtager etter steven gerrard...

Torbjørn svarer:
Da får vi håpe at van Dijk kommer inn, og at han sammen med Naby Keita kan løse det problemet.

Frank KarlsenEr Jordan Henderson rette mannen til å lede Liverpool-skuta..?

Torbjørn svarer:
For meg er han det beste alternativet pr. i dag, men jeg håper som sagt at Klopp kan finne en større leder.


Unggutter

Marius KarlsenSyns du Grujic burde få sjansen over tid på midten? Syns han har mye ved seg som vi trenger (fysikk, aggresjon, hodestyrke) og tenker at han kunne trengt spilletid for å utvikle seg!

Torbjørn svarer:
Jeg mener det er noe Klopp bør vurdere, og enig i at han har kvaliteter som er en mangelvare på midtbanen til Liverpool.

Kristoffer Njærheim ØiePå tide å la Ward, Gomez, Woodburn eller Flanagan prøve seg (igjen) ?

Torbjørn svarer:
Gomez får stadig prøve seg, og kanskje lar Klopp han spille regelmessig som midtstopper framover på bekostning av Lovren. Ward tror jeg personlig ikke er den rette keeperen, og Flanagan er definitivt ikke den rette backen. Woodburn kan bli en stor spiller, men jeg tror Klopp er opptatt av å matche ham riktig framover i en posisjon hvor Liverpool uansett er godt besatt.


Keitas rolle i laget

Trym SørsdalHei Torbjørn. I hvilken grad tror du Naby Keita vil påvirke Liverpool når han kommer? Han har igjen bevist hvor god han er denne sesongen og er børskongen i Tyskland. Hvilke kvaliteter kan han tilføre en midtbane med Hendo og Phil f.eks. Lurer også på om du har noen tanker om midtbanekonstellasjonen hvis vi tar forbehold om at ingen blir solgt og ingen andre blir hentet inn?

Torbjørn svarer:
Han er mer en rå spiller som bare tar tak i kampene. Han er en noe ulik type, men jeg håper likevel at han kan få en lignende innflytelse som Gerrard hadde. Han ville kunne ta løp tilbake som kunne hindret 2-0 til Tottenham på søndag, og være inne i motstanderens boks i Liverpools neste angrep etter først å ha vunnet ballen på egen halvdel.


Styret av klubben

Mats BrandseggHei Thorbjørn! Hvorfor er Liverpool FC så fordømt sta??Noen påpeker at Klopp er det, men denne staheten var også godt tilstede under Brendan Rodgers. Når vi supportere ser at LFC sliter i ett eller flere ledd, og t.o.m fotballeksperter i England belyser dette problemet. Hvorfor blir d ikke tatt tak i? Er klubbens styre for stolt eller hva er d for noe? Når f.eks City ser en svakhet i sitt lag går dem all-in for å fikse det, men ikke Liverpool. Vi hadde et svakt forsvar+keeper under Rodgers, og vi har nesten makent under Klopp. Vi snakker nå 6 år med et rustent forsvar og keeper. Men det blir ikke fikset på. Hva er grunnen, tror du??

Torbjørn svarer:
Hvorvidt eierne FSG har ambisjoner nok på vegne av LFC er et betimelig spørsmål. Jeg håpet på et positivt svar sist sommer, etter at det har kommet inn en manager i Jürgen Klopp som jeg tror eierne har full tillit til, men fikk ikke noen klar beskjed. Jeg håper det kan skje de neste par transfervinduene.

Emil Bugge HoemJeg mener at styret til liverpool burde skiftes ut. det vises på signeringene vi gjør bakover, etter 08/09 sesongen har forsvaret vårt slitt noe enormt bakover etter arbeloa, mascherano, hyppia, agger og gjengen, og nå slipper de inn i snitt 50-60 mål hver sesong! Så hvorfor i alle dager klarer ikke de å se det samme som jeg gjør?

Torbjørn svarer:
Jeg håper kamper som den mot Tottenham får Klopp til å innse at det er behov for drastiske tiltak, og at han får det verktøyet han trenger.

Ivan LingåsHvor realistisk e det å kreve mere en det som presteres om eierne ikke putter inn mere penger? Kan jo skrive hva man vil men de toppspillerne mange mener mangler skal jo betales og dem er ikke på billigsalg. Klopp kan jo ikke kjøpe dem sjøl. Trur, dessverre, pengene betyr mye mere en man skulle ønske. Kan man ikke handle på øverste hylle så e det vanskelig å bli nr1. Med milliardene som flyter og lag som omtrent kjøper det dem har lyst på så e det vanskelig å ikke kunne gjøre det samme og i tillegg kjempe i toppen
Utover det så syns æ det innimellom e veldig bra til tross for noen forsmedelige nederlag. Gir ikke opp, he-he.

Torbjørn svarer:
Vi kjemper mot noen veldig rike konkurrenter, og vi må være smarte. Jeg hadde håp, og fortsatt tro på, at Jürgen Klopp kan være den smarte manageren, men han er også nødt til å få backing fra øverste hold.

Stig PettersenEr det noe hold noen av ryktene ang nye eiere og tror de holder igjen pengesekken i januar.. ?

Torbjørn svarer:
FSG er en investorgruppe slik at jeg alltid har trodd at det ville være et tilbud som kan være for godt til at de kan si nei. Underforstått at de selger dersom de får høy nok fortjeneste. Tidspunktet kan også være gunstig med lukrativ TV-avtale, ny hovedtribune og spill i Champions League. Hvorvidt et salg kan være nært forestående har jeg imidlertid ingen formening om.


Sitter Klopp trygt?

Stian Spørck KarlsenHva tenker John W. Henry om lederstilen til Klopp tror du? En kan vell begynne å undre litt, med tanke på at Klopp ikke har innfridd noe av det han skulle da han ble ansatt. Det som har vært Liverpool's svake ledd i mange år, er ikke blitt gjort noe med. Lovren/Matip er rett og slett ikke gode nok for Liverpool.. Hvis ikke klopp gjør de nødvendige grepene inn mot neste sesong, sitter han da trygt? Noe trofé har det heller ikke blitt på disse snart 3 årene med Klopp!

Torbjørn svarer:
8. oktober var det to år siden Klopp ble ansatt og jeg vurderer det slik at det må noe av et negativt jordskjelv til om han ikke får sitte ut denne sesongen, og planlegge neste sesong gjennom et sommervindu på transfermarkedet.

Ronnie SundkøienHvor lenge tror du Klopp får sitte om dette skulle fortsette? Har du noe tro på at LFC kaster penger på Leipzig for å få Keita i Januar? Han er sårt trengt jaffal.

Torbjørn svarer:
Som svart over, jeg tror Klopp får tid på seg, men det forventes også at det ageres når resultatene ikke kommer. Inkludert det å hente spillere, og hvor jeg nok tror at det prøve på å sikre seg Keita allerede i januar ja.

Zagross DargaliHvilket plass på tabellen kan true Klopps Jobb ?

Torbjørn svarer:
Utenfor topp seks, og utenfor Europa (inkludert Europa League).

Ronny HansenHelt ærlig. Har du mista trua på Klopp?

Torbjørn svarer:
Nei, jeg tror fortsatt Jürgen Klopp er den rette mannen for Liverpool FC.

Michael SzajnfeldHvorfor hentet han ikke en midtstopper i sommervinduet, når de helt åpenbart ble tvunget til å gi opp Van Dijk?
Hvorfor har ingen hoder rullet av de som har ansvaret rundt forhandlinger om overganger? Hvorfor ser vi ingen positiv utvikling på forsvarsarbeidet i form av rutiner på f.eks. Defensiv dødball, der vi går i samme fellen gang etter gang?! Hvorfor har ikke Klopp en alternativ taktikk for å bekjempe "busser/dobbeltdekkere"? Hvorfor klager han gang etter gang på marginer i mot og fokus på det han mener er dommertabber? Hvorfor har han mer fokus på motstandere og dommeres innsats i kamper han taper enn på eget lags prestasjon?
Hvorfor går han konstant i forsvar når han får kritikk, i stedet for å erkjenne sin begrensning, og forklare hvordan problemene skal bekjempes?
Klopp kan gegenpress - kan han noe mer? Trengs det ikke mer enn EN dimensjon for å oppnå suksess for en storklubb i konkurranse med andre storklubber? Hvor sannsynlig er det at Klopp får fyken/går av dersom vi havner utenfor topp 4 i år og ikke vinner noe annet?
Hvor sannsynlig er det at FSG selger seg ut? Jeg kunne fortsatt å spørre i timesvis, men dette får holde for denne gang..

Torbjørn svarer:
Jeg tror jeg har svart på nokså mye av dette over. For å snu på det, Liverpool tapte to finaler i den første sesongen til Klopp og hvor det bl.a. var noen store oppgjør på veien til finalen i Europa League med underholdende og offensiv fotball, de hadde en god sesong i ligaen forrige sesong sett ut fra klubbens foregående år og kom tilbake i Champions League, det er gode unge spillere på gang etc. Manageren har også bidratt til tiltak utenfor banen som nye planer for treningsanlegg etc. Jeg er forøvrig helt uenig i dine antagelser om at Klopp er "vanskelig" overfor media etc., da jeg tvert i mot synes han er en veldig positiv og sympatisk type. MEN, hans lag er nå inne i en vanskelig periode etter et transfervindu hvor det ikke ble gjort nok og det behøves grep, som jeg er overbevist om at manageren får tid til å foreta seg.


Huddersfield-kampen

Kristian BonkerudHei. Er det noe mulighet for dette laget her i mot Huddersfield; Ward - Alexander Arnold, Gomez, Matip, Moreno - Milner, Can- Oxlade Chamberlain,Coutinho, Salah- Firmino.

Torbjørn svarer:
Jeg ser for meg et hav av løsninger til laguttaket til den kampen. Vil Klopp markere tapet mot Spurs ved å "rydde opp", eller vil han la det samme laget/eller neste hele det samme laget, få sjansen til å snu på flisa?

Kristoffer Iversen TønderLovren må helt klart benkes, men kommer da Klavan inn, eller trekkes Gomez inn som stopper? Om Gomez trekkes inn må vi bruke Trent, og da føles forsvarsrekka vår plutselig ganske fersk igjen.. Dine tanker om dette og evt. andre løsninger?

Torbjørn svarer:
Ut fra de antydningene som har vært i pressen kan det gå mot noe slikt som: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Moreno, Henderson, Grujic, Coutinho, Oxlade-Chamberlain, Firmino, Salah. Jeg liker i så fall det offensive oppsettet, men er enig i deg om at det vil være en stor gamble å la Alexander-Arnold og Gomez få mye av ansvaret med å rette opp forsvarsspillet. Jeg tar på meg hjelm, men ville valgt Mignolet, Milner, Matip, Lovren og Robertson. Rutine og defensiv pålitelighet på backene, og det beste stopperparet, selv om jeg er fullstendig klar over at det er umulig å protestere på om Lovren får øksa nå.


Fortid og fremtid

Ole Andreas KristoffersenHello Torbjørn. Du er bevandret i Liverpools historie og siden oppstarten av Liverpool FC supp nor. Hva er den største skuffelsen for klubben siden 1980? Hadde vi hatt 6 big years om ikke Heysel hadde tatt bort våre beste år i Europa?

Torbjørn svarer:
Goddag i nord. Det hadde vært utrolig artig å se Barnes, Beardsley & Co i Europa, det var utvilsomt veldig skuffende. Ellers så er det jo så en knapt tror det at det ikke er blitt ligatittel siden 1990.

Roy CatoJeg mener å ha hørt at en gang i tiden ble Pelé og hans landslagskamerater beskyldt for å stå i samtog med brasilianske voodooprester.
Jeg er ganske avvisende til det aller meste som har med religion og overtro å gjøre, men har helt oppriktig spekulert i om det kan være noe i dette. På papiret har vi mange ganger hatt et lag som burde kunne kjempe om ligatittelen og vinne den også, men det har alt for mange ganger snudd på "magisk vis". Jeg snakker badeball, Stevie G's fraspark som glapp foran Demba Ba, CP som snudde 0-3 til 3-3 på 11 minutter og leter man i historien de siste par-tre tiårene finner man enda flere slike situasjoner.. Sprøtt spørsmål, men tror du det kan hvile en forbannelse over Liverpool FC? He-he!

Torbjørn svarer:
He-he, ja det er vel så en kan lure i blant. Husker Bruce Grobbelaar hadde med seg heksedoktorer foran sin testimonial på Anfield for en del år siden, så kanskje vi skulle spørre Bruce om hjelp? :-)

Roy Arne KnutsenVinner vi PL de nermeste 40 åran?

Torbjørn svarer:
JA!

André KristiansenHei. Med hånda på hjernen - hvor tror du Liverpool er om 5 år?

Torbjørn svarer:
Da dominerer Liverpool med Jürgen Klopp engelsk og europeisk fotball - det er i hvert fall det jeg har lyst til å si og lyst til å tro på. For å være litt kjedelig, eller legge hånda på hjernen, det vil avhenge av at eierne (hvem det måtte være) viser manageren en tillit som står i stil med de ambisjoner som en klubb som Liverpool Football Club skal ha.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]