Hvor er det blitt av de sene scoringene?

Liverpool gjorde riktig nok to sene mål i 7-0 seieren over Maribor, men i Premier League har ikke Jürgen Klopps mannskap scoret etter det 77. minutt denne sesongen.

19. okt 2017 kl 10.44 Einar Kvande

Tradisjonelt har Liverpool vært et lag som alltid har hatt en sluttspurt på lager. Et lag som har scoret mange mål i hektiske sluttminutter, gjerne på overtid.

Dette har imidlertid vært fullstendig mangelvare i Premier League denne sesongen. Daniel Sturridge sin 4-0 scoring mot Arsenal i det 77. minutt i slutten av august er den seneste scoringen i noen av ligakampene, og den eneste scoringen i løpet av det siste kvarteret av kampene.

Den eneste scoringen som har hatt noe å si for kamputfallet etter det 70. minutt av en ligakamp denne sesongen kom mot Crystal Palace en uke tidligere. I den kampen kom Sadio Manés vinnermål i det 73. minutt.

Man må faktisk helt tilbake til den 4. mars for å finne sist Liverpool scoret et mål etter det 80. minutt i Premier League. Da gjorde Gini Wijnaldum 3-1 mot Arsenal.

I dette kalenderåret virker det som det er mindre sannsynlig at Liverpool scorer jo lenger ut i kampene man kommer – om det ikke er mot Arsenal da!

Studerer vi statistikken for alle turneringer denne sesongen viser det seg at Liverpool scorer flest mål i det andre kvarteret av første omgang, med ni. Totalt har de gjort 18 mål i første omgang, mot bare 10 i andre omgang.

En trend

Statistikken fra forrige sesong viser at mangelen på sene scoringer har vært en trend under Jürgen Klopp. Også da scoret Liverpool færrest mål i kampens første og kampens siste kvarter.

Alle overtidsminutter regnes med i kampens siste kvarter, så det er besynderlig at Liverpool ikke scorer flere mål i denne viktige perioden av matchene.

Og hva kan være årsakene? Kan det skyldes for dårlig kondisjon sammenlignet med motstanderne, eller kan det være andre faktorer? Uansett hva det er, håper vi at dette er et problem som Jürgen Klopp finner ut av og får løst så fort som mulig.

For Liverpool trenger sene og matchavgjørende scoringer for å klatre på Premier League-tabellen. Det er det lite tvil om.