Kun Fowler var raskere til fem mål

Selv om laget sliter, har Mohamed Salah startet sesongen forrykende.

23. okt 2017 kl 17.12 Arild Skjæveland

Mot Tottenham scoret Mohamed Salah sitt niende mål for sesongen. Ni mål på 14 kamper er imponerende tall, for en spiller som ikke spiller i en klassisk spissrolle.

Søndagens scoring var hans femte i ligaen. Kun Robbie Fowler har brukt færre kamper i helrødt på å nå fem scoringer. Han brukte åtte kamper, skriver statistikkguru Ged Rea på Twitter.

Dirk Kuyt brukte også ni kamper, mens Sadio Mané brukte ti. Det samme som Daniel Sturridge og Milan Baros.

Om vi ser på spilletid, er det noe overraskende David N’Gog som er raskest til fem Premier League-mål. Han gjorde det på 366 minutter. Milan Baros brukte 551, og de to startet sine Liverpool-karrierer stort sett som innbyttere.

Mohamed Salah har brukt 616 minutter, Fernando Torres 636, Kuyt 639, Divock Origi 655 - og Robbie Fowler 675.

I Roma scoret Salah 17 mål forrige sesong, og 15 mål sesongen før, ifølge WhoScored.

Helt i toppen

Om en ser på alle scoringer i liga og cup siden august, er det 15 spillere som har scoret mer enn Salahs ni scoringer, ifølge tall fra Transfermarkt. På listen er finner en stort sett spydspisser.

Lucas sin lagkamerat Ciro Immobile, som ikke fikk det til under Jürgen Klopp i Dortmund, er den som har scoret flest. Han har 15 mål denne sesongen.

Lionel Messi og Pierre-Emerick Aubameyang har 14. Falcao, Edinson Cavani og Harry Kane har 13. På 12 følger Vincent Aboubakar, Robert Lewandowski og Aleksandr Kokorin - mens Adis Jahovic og Jonas har 11. Paulo Dybala, Edin Dzeko, Neymar og Romelu Lukaku har 10.

Salah er én av seks spillere som står med 9.

I rute til å bli toppscorer

I tiden etter Fernando Torres og Luis Suarez, og med skadeplagene til Daniel Sturridge, har ikke Liverpool hatt noen etablert spiss som er utpreget målscorer. Scoringene har blitt mer spredt på resten av laget.

Philippe Coutinho ble toppscorer forrige sesong med sine 14 mål. I 2015-16 var det Daniel Sturridge med 13. 13 fikk også Steven Gerrard i 2014-15 sesongen, da han var klubbens mestscorende.

Luis Suarez scoret 31 mål i sin siste sesong på Anfield - på 37 kamper. Salah har allerede ni, og det gjenstår minst 33 kamper, om Liverpool ikke skulle ende sist i sin Champions League-gruppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]