Laget mot Tottenham

Det er ikke ventet noen store overraskelser angående laguttaket til den viktige kampen på Wembley, selv om noen plasser kan diskuteres.

20. okt 2017 kl 21.29 Torbjørn Flatin

Den utmerkede «Liverpool-eksperten» James Pearce i Liverpool Echo trekker fram fire mulige plasser det kan diskuteres om før Jürgen Klopp velger sitt lag mot Spurs. Vi tror manageren i realiteten har det aller meste klart, så lenge det unngås flere skader. Det at flere spillere skal ha vært ute av stand til å trene hvis det hadde vært en økt i dag hørtes noe mistenkelig ut, slik Klopp la det fram på pressekonferansen før kampen.

Det er antydninger til mer fasong hos de røde gjennom de siste to kampene mot Manchester United og Maribor, og Klopp gjorde også et nummer at en har Clyne, Lallana og Mané i bakhånd, tilsynelatende tilfreds med hvordan laget begynner å se ut denne sesongen.

Resultatet mot Tottenham vil imidlertid ha mye å si for hvordan en kan vurdere starten av sesongen. De røde ligger på halen av topp seks lagene, men har hatt et nokså krevende program så langt.

Fast bakre ligafemmer

Jürgen Klopp synes å ha funnet sin bakre femmer nå, til Premier League. Dejan Lovren og Joel Matip, ikke uten kritikere, men er likevel udiskutable som stoppere. Alberto Moreno er også banker etter sin overbevisende og for mange overraskende innsats som venstreback denne sesongen. Det en undres noe over er hvor langt unna Andy Robertson synes å være, men kanskje han får noe spilletid i neste kamp mot slaktofferet Maribor?

Simon Mignolet er keeper i Premier League og Loris Karius er det i Champions League, og for så vidt unødvendig for Echo å diskutere. Det som kan bli interessant å se er hvis Liverpool går til cupspillet i Europa og trekker for eksempel Real Madrid, hva vil Klopp gjøre da? Vel, jeg tror jeg vet svaret, han vil fortsatt gi Karius tillit, i hvert fall hvis han har prestert rimelig bra gjennom hele gruppespillet.

Manageren synes å ha gjort en lignende vri med unggutta som kjemper om å få spille på høyrebacken. Hvor robuste Joe Gomez spiller i den engelske ligaen og Alexander-Arnold blir benyttet ute på kontinentet.

Mer kamp om plassene

Den største diskusjonen rundt laguttaket synes å være rundt James Milner. 31-åringen var god i Slovenia, men er det litt «over the top» å si at han dermed burde rett inn på ligalaget som en del fans synes å mene?

Nå har ikke Jordan Henderson og Gini Wijnaldum vært veldig bra i høst, og Emre Can har heller ikke vært strålende, men det vil ærlig talt være en overraskelse om Milner blir sluppet ut på de store flatene på Wembley. Men Klopp har selvfølgelig helt rett i at det bare er en fordel at det er flest mulig spillere i troppen som presterer.

Henderson har fått hele uka til å forberede seg til møtet med Spurs, og vil lede de med en liverbird på brystet fra sin posisjon som midtbaneanker. Jeg ser for meg at en type som Gini Wijnaldum vil bli hvisket i øret av Klopp at han skal holde et øye med spillere som Alli og/eller Eriksen på den sentrale midtbanen til vertene. Gini pleier å løfte seg når det er kamper mot de største lagene.

Coutinho usikker

Det ble fem mål på trioen Salah, Firmino og Coutinho sist tirsdag. Mohamed løp inn et par scoringer, Roberto avsluttet som en spiss, og Philippe satte inn et kunstmål. Ikke minst gledelig var det at «Bobby» Firmino nettet fra en meter og så stusset elegant inn en heading etter frispark.

Milner inn på midtbanen er en ting, men det at Liverpool Echo setter et spørsmål ved om Alex Oxlade-Chamberlain kan komme inn i en offensiv rolle etter sitt første mål for de røde må være mer for å ha noe å skrive om.

Det åpner opp for et svært offensivt lag ved å sette Coutinho ned et hakk, men svært lite trolig etter at gjenvinningspresset fungerte så godt i Slovenia og Tottenham borte er en av kampene hvor du svært gjerne vil ha en litt mer solid midtbane.

Det var imidlertid positivt for Alex, som også viste antydninger mot Tottenham og nå i tillegg slipper noe av det presset som følger med en kamprekke i en ny klubb uten scoring.

Nei, det blir nok samme som sist. I ligaen.

PS Skulle det vise seg at Philippe Coutinho ikke blir klar til kampen nord i London, vil trolig Oxlade-Chamberlain få sin første start i Premier League for Liverpool likevel.

Liverpool: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno; Henderson, Can, Wijnaldum; Coutinho, Firmino, Salah

Har du innspill til journalisten?
[email protected]