Slik har Liverpool startet de fem siste sesongene

Liverpool startet bedre forrige sesong og sesongen de kom på andreplass.

2. okt 2017 kl 12.30 Arild Skjæveland

Liverpool går inn i landslagspausen uten å ha fått fått den starten på sesongen som de ønsket. Laget ligger på 7. plass i Premier League, bak et lag som Burnley.

Trøsten er at det kun er ett poeng opp til Chelsea på fjerdeplass, og to poeng til Totenham på tredje. Manchester-klubbene har nå fått seg en luke, og det er sju poeng opp til toppen for Klopps menn.

Mange baklengs

Liverpool har sluppet inn mye de siste sesongene, men 12 baklengs på sju kamper er mye, og kun West Ham (13) og Crystal Palace (17) har sluppet inn mer i Premier League.

Watford, Everton og Leicester har sluppet inn like mange. Manchester City og Manchester United har til sammenligning sluppet inn kun to mål hver.

Vi har tatt en kikk på hvordan Liverpool har gjort det etter sju serierunder de siste fem sesongene.

2012-13

Manchester United vant serien, men det var Chelsea som lå på topp etter sju serierunder.

Chelsea hadde 19 poeng på dette tidspunktet - og vi må helt ned til 14. plass for å finne Liverpool. LFC hadde fattige seks poeng på sju runder etter en fryktelig start på sesongen.

Laget hadde scoret ni mål og sluppet inn 12, og kun vunnet én av sju, med tre uavgjorte og tre tap. Denne sesongen endte Liverpool på 7. plass.

2013-14

Sesongen Brendan Rodgers sitt lag endte på 2. plass bak Manchester City.

Liverpool lå etter sju serierunder på andreplass på tabellen, á poeng med Arsenal som toppet. Fem seire, én uavgjort og ett tap. 11 scorede mål og fem baklengs.

2014-15

Chelsea vant ligaen, og toppet også tabellen med 19 poeng på sju kamper på dette tidspunktet.

Liverpool var på 9. plass, med tre seire, én uavgjort og tre tap. 10 poeng på sju kamper var ikke verre enn at laget var ettt poeng bak Manchester United på fjerdeplass.

Liverpool hadde 10 scoret mål og hadde 10 innslupne på dette tidspunktet.

2015-16

Det var like før Brendan Rodgers fikk sparken. 3 seire, to uavgjorte og to tap var fasit så langt. Sju scorede mål, og ni innslupne. Laget var på dette tidspunktet på 9. plass, ett poeng bak Leicester (!) på plassen over.

Leicester vant som kjent serien den sesongen.

2016-17

Liverpool startet sesongen veldig bra, og sto med fem seire, én uavgjort og ett tap på sju kamper. Laget til Klopp hadde scoret 18 mål, som var mest i ligaen (samme som Manchester City). Samtidig hadde det allerede blitt 10 baklengsmål, som var flest av alle lagene på topp 10 på tabellen.

16 poeng var nok til fjerdeplass, bak Arsenal som hadde like mange. Tottenham var på plassen over med 17, mens Manchester City toppet med 18.

Chelsea, som til slutt skulle vinne serien suverent, var på 7. plass på tabellen med 13 poeng på det tidspunktet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]