Noen fra U23 som banker på førstelagsdøra?

Liverpool leder ligaen for U23 og beseiret i går Man Utd med 3-1, men er det noen av spillerne som for eksempel kan være aktuelle for en plass i midtforsvaret?

24. okt 2017 kl 15.15 Torbjørn Flatin

Vi fulgte kampen mot Manchester United i går, og vurdert de 13 som hadde en liverbird på brystet.

Kamil Grabara

Den 18 år gamle polakken trener ofte på Melwood og blir «alltid» tatt ut i de litt mer viktige kampene for aldersbestemte lag. En slank type som er større og sterkere enn han kanskje gir inntrykk av, og som stadig har avgjørende redninger. En av de mest lovende keeperne som Liverpool har hatt de siste årene, men er nok ennå et stykke unna å true Mignolet, Karius og Ward.

Trent Alexander-Arnold

Er i realiteten for god for U23-fotball, men bra at han holdes i gang nå som plassen på ligalaget til Klopp synes å være tapt. I hvert fall inntil videre. Viste fram spesielt sin offensive side mot Man Utd U23, inkludert et par ypperlige dype innlegg. Vil trolig få spille minst en av de kommende førstelagskampene mot Huddersfield og Maribor.

Jon Flanagan

24-åringen spiller for sin fremtid som profesjonell fotballspiller, og ikke Liverpools førstelag, noe annet ville være svært overraskende da scouseren ikke synes å være i stand til å komme tilbake til sitt tidligere nivå etter alle skadene.

Conor Masterson og Corey Whelan

Masterson er en kald forsvarer som er bra i luftrommet og gjør seg gjeldene på dødballer både for og i mot. Liten feilprosent. Midtstopperpartner Whelan har fått belønning for sin fremgang ved å være kaptein for U23 denne sesongen. En mer aggressiv type. De to 19 år gamle irene utfyller hverandre bra, men ingen av dem virker å være noen reell nærhet av en sjanse på førstelaget.

Marko Grüjic

Spilte reservelagskampen mot United med litt sykdom i kroppen, men var en dominerende figur som viste sin fysikk på midtbanen og i tillegg hadde både mål og målgivende. 21 år og Klopp har tidligere i høst antydet at serberen har tatt nye skritt. Dette kan være tidspunktet for at han får en sjanse, for selv om de røde først og fremst sliter i forsvaret kan pondusen til Marko også være nyttig å få inn på midtbanen.

Matty Virtue

En midtbanespiller som synes å ha gått noe under radaren under sine første år på Liverpools akademi, men har med sin fysikk og løpsstyrke greid å ta nivået når han har spilt og trent med seniorspillere. 20 år gammel er han nok ikke en av favorittene til å bryte igjennom, men er definitivt en av de som har hatt størst fremgang de siste sesongene.

Ovie Ejaria

Det var en overraskelse da Klopp lot ham først trene på Melwood foran forrige sesong, og for om lag et år siden også ga ham sjanser på førstelaget. Ejaria har touch og blikk på høyt nivå, og kan score mål som i går mot Man Utd. Han er en type som vokser ved å spille med bedre medspillere. Var uheldig som fikk en langvarig skade i vinter og behøver nok litt mer tid før Klopp vurderer ham for en benkplass igjen.

Harry Wilson

Han er blitt 20 år, Harry, og det vil nok i januar bli vurdert om hva som er best for ham av en halv sesong til på Melwood eller førstelagserfaring på utlån. Ble tidligere for lett da han var utlånt til Crewe. I ligaen for U23 er han en stjerne og han kan ikke være langt unna en mulighet for startelleveren til Klopp. Uheldigvis for Wilson kjemper han mot spillere som Mané, Salah og Coutinho. Han har en «talende» venstrefot som sørger for plenty av mål og målgivende, men behøver nå seniorfotball som gjør at han kan begynne å fullføre det talentet som fikk Wales til å binde ham til landslaget som tidenes yngste spiller.

Ben Woodburn

Ben, som ble 18 år for en drøy uke siden, ble nylig helt i Wales da han først scoret og la opp til viktige mål under VM-kvalifiseringen. Nå feilet waliserne i 12. time, men en kan se at det har gitt Woodburn litt ekstra trøkk i sine forseringer og initiativ. Klopp har opplagt vurdert det slik at det er viktigere at Ben Woodburn for spille regelmessig på aldersbestemte lag heller enn i beste fall noen innhopp med førstelaget. Han vil imidlertid definitivt være en de følger nøye på Melwood og som vurderes som en potensiell førstelagsspiller om ikke så lenge.

Danny Ings

Hvorvidt Ings, fortsatt «bare» 25 år, greier å spille seg inn i angrepet til Klopp vet jeg ikke. Det har tatt tid å komme tilbake fra de lange skadeoppholdene, naturlig nok. Det som er sikkert er at det vil ikke stå på innsatsen. Ingen la igjen mer svette i U23-kampen mot Man Utd enn ham, og han var direkte uheldig som ikke scoret minst en gang. Magefølelsen sier at det vil bli for tungt å komme inn på den beste elleveren til Liverpool, selv om hjertet veldig gjerne ønsker det.

Cameron Brannagan

En solid midtbanespiller, hvis timeglasset nå synes å renne ut på Anfield. Han ble byttet inn for Matty Virtue, og burde vært før ham i køen dersom han som 21-åring skulle hatt særlig sjanse om en fremtid med de røde.

Bobby Adekanye

En spennende spiller med et herlig rykk, men som aldri synes å holde seg lenge nok skadefri til å komme noen særlig vei. Imponerte nylig i UEFA Youth League og kanskje kan det bli plattformen som Bobby behøver, men med den konkurransen det er blant flankespillere i Liverpool blir det helst trolig et annet sted.

Kommentar:

Liverpool U23 mot Mancester United var stort sett det beste som de røde kan stille med av talenter i nærheten av førstelaget. Typer som Woodburn, Wilson, Ejaria og kanskje også keeper Grabara, vil håpe på en mulighet i troppen til Klopp framover. Alexander-Arnold er allerede etablert der, mens solid spill for reservene kan bidra til den mer genuine muligheten som Marko Grüjic venter på. Danny Ings er i denne forbindelse veteranen som håper å spille seg i kampform igjen.
Utenom disse er det først og fremst Rhian Brewster som virker spennende. 17 år gammel og som nå imponerer i VM for U17 i India. I årsklassen under er Curtis Jones stjernen i laget til Steven Gerrard, Liverpool U18, hvor norske Edvard Tagseth også har fått en bra start.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]