Hvor viktig er Philippe Coutinho for Liverpool?

Er Liverpool best med eller uten Philippe Coutinho på laget? Resultatene kan tyde på at brasilianeren ikke er så viktig som mange vil ha det til.

2. nov 2017 kl 22.25 Einar Kvande

Liverpool har to storseire i Premier League denne sesongen. 4-0 over Arsenal og 3-0 over Huddersfield. Begge hjemme på Anfield.

Det slo oss at Philippe Coutinho ikke var på banen for de røde i noen av disse to kampene, og vi bestemte oss for å undersøke hvordan Liverpool har gjort det med brasilianeren på laget kontra uten denne sesongen.

Resultatet av undersøkelsen overrasket oss.

Liverpool har så langt denne sesongen spilt fem kamper med og fem kamper uten Coutinho i Premier League, og har altså plukket fire poeng mer uten brasilianeren på laget.

Ser vi på cup- og Champions League-kamper er trenden den samme.

Nå er det hevet over tvil at brasilianeren er en knakende god fotballspiller, som ofte avgjør fotballkamper til de rødes fordel nærmest på egenhånd. Fire mål og tre målgivende pasninger på de ni kampene han har vært involvert i denne sesongen vitner om det.

Ni kamper er selvsagt også et tynt grunnlag for å si noe om Liverpool er best med eller uten brasilianeren på laget. Det kan være flere faktorer og tilfeldigheter som har ført til en magrere poengfangst med Liverpools nummer 10 på banen enn uten, selv om dette er interessante tall som kan være grunnlag for mang en diskusjon blant supporterne.

Jürgen Klopp uttalte etter 3-0 seieren over Maribor i går kveld at han høyst sannsynlig må klare seg uten Philippe Coutinho også mot West Ham kommende lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]