Kun to spillere skal på langtur

Liverpool har 18 spillere på landslagsoppdrag. Her er oversikten.

5. nov 2017 kl 19.08 Arild Skjæveland

Liverpools neste kamp er hjemme mot Southampton 18. november. Før den tid skal 18 spillere ut på landslagsoppdrag.

Sadio Mané

Mané gjorde comeback mot West Ham etter to treningsøkter, og spilte 77 minutter. Han er en av to Liverpool-spillere som må ut på langtur denne gang. Senegal har to viktige VM-kvalifiseringskamper foran seg. Den første, mot Sør-Afrika, er omkamp etter at dommeren fra forrige gang den ble spilt er tatt for kampfiksing.

Senegal er i en god posisjon, og topper gruppe D med åtte poeng på fire kamper. Burkina Faso og Kapp Verde står på seks poeng på fem kamper. Jürgen Klopp har uttalt at han håper at Sadio Mané får hvile i den andre kampen dersom Senegal får resultatet de vil ha i den første og kvalifiserer seg.

10. november: Sør-Afrika - Senegal
14. november: Senegal - Sør-Afrika

Dejan Lovren

Kroatia skal møte Hellas over to kamper om retten til VM-plass. Dejan Lovren har vært skadet, og mistet Huddersfield og Maribor-kampene, men var skadefri igjen til West Ham-kampen ifølge Jürgen Klopp. Da kom han inn og spilte de tre siste minuttene.

9. november: Kroatia - Hellas
12. november: Hellas - Kroatia

Alberto Moreno

Alberto Moreno er tilbake på landslaget for første gang siden 2014. Han er med i Julen Lopeteguis tropp for privatlandskampene mot Costa Rica og Russland. I den samme troppen finner vi tidligere røde som Pepe Reina, Iago Aspas, Luis Alberto og Suso!

11. november: Spania - Costa Rica
14. november: Russland - Spania

Philippe Coutinho og Roberto Firmino

Begge Liverpools brasilianere er med i Tites tropp til privatlandskampene mot Japan og England. Kampen mot Japan spilles i Frankrike, mens kampen mot England spilles i London. Duoen slipper langtur denne gang. Philippe Coutinho har mistet lagets siste kamper, men har ikke trukket seg fra troppen.

10. november: Japan - Brasil
14. november: England - Brasil

Jordan Henderson og Joe Gomez

Joe Gomez er kalt inn til Englands tropp for aller første gang, og selv om han spiller back for Liverpool, blir han vurdert som midtstopper av Gareth Southgate. Jordan Henderson er i utgangspunktet i troppen, og har foreløpig ikke trukket seg selv om han fikk en skade natt til lørdag som gjorde at han mistet West Ham-kampen. Det blir to privatlandskamper der lagkamerater fra klubblaget møtes.

10. november: England - Tyskland
14. november: England - Brasil

Emre Can

Emre Can er med i Loews tropp til privatlandskamper mot god motstand. Først England på Wembley, og så Frankrike i Køln.

10. november: England - Tyskland
14. november: Tyskland - Frankrike

Simon Mignolet og Divock Origi

Det belgiske landslaget skal spille to privatlandskamper, og Simon Mignolet og Divock Origi er begge i troppen til Roberto Martinez.

10. november: Belgia - Mexico
14. november: Belgia - Japan

Andy Robertson

Skottland skal kun spille én privatlandskamp. Det er mot Nederland i Aberdeen. Andy Robertson får lite spilletid for Liverpool, men for Skottland er han fast.

9. november: Skottland - Nederland

Gini Wijnaldum

Gini Wijnaldum var bare med til London fordi han skulle videre til Amsterdam for å møte landslagslegen. Nå spilte han hele kampen mot West Ham, så han blir nok aktuell for spill for Nederland i privatlandskampene mot Skottland og Romania.

9. november: Skottland - Nederland
14. november: Romania - Nederland

Ward og Woodburn

Playoff-plassen røk for Wales forrige måned da de tapte mot Irland, så det blir bare privatlandskamper denne gang. De skal spilles mot Frankrike og Panama, og både Danny Ward og Ben Woodburn er i troppen. Begge har slitt med småskader den siste tiden - Ward med ryggskade og Woodburn med lårhøne, men ingen har trukket seg fra troppen.

10. november: Frankrike - Wales
14. november: Wales - Panama

Marko Grujic

Lazar Markovic må bli igjen på Merseyside, men en som er med i Serbias siste landslagstropp er Marko Grujic. Han skal på langtur, med privatlandskamper i Kina og Sør-Korea.

10. november: Kina - Serbia
14. november: Sør-Korea - Serbia

Trent-Alexander Arnold og Dominic Solanke

England U21 har EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina i Kiev. Joe Gomez har vært U21-kaptein, men er flyttet opp til A-landslaget. Trent Alexander-Arnold og Dominic Solanke skal begge være med.

10. november: Ukraina U21 - England U21

Harry Wilson

U23-lagets scoringsmaskin skal spille to EM-kvalifiseringskamper for det walisiske U21-landslaget.

10. november: Wales U21 - Bosnia U21
14. november: Wales U21 - Romania U21

Disse blir hjemme

Mohamed Salah har fått fri fra Egypts siste kvalifiseringskamp, da de allerede er klare for VM i Russland.

Ragnar Klavan er ikke med i Estlands tropp til privatlandskampene mot Finland og Malta.

Alex Oxlade-Chamberlain og Daniel Sturridge var begge i troppen til Gareth Southgate i oktober, men er utelatt denne gang.

James Milner og Joel Matip har lagt opp på landslaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]