Så mange kamper har ikke blitt vist direkte

Kveldens kamp vises ikke på norsk tv. En mager trøst er at Liverpool i hvert fall pleier å vinne når kampene ikke vises direkte her til lands.

29. nov 2017 kl 12.00 Arve Vassbotten

Når Liverpool møter Stoke på Britannia onsdag klokka 21 er kampen ikke på sendeplanen til TV 2s Premier League-kanaler eller på TV 2 Sumo. Kampen sendes isteden i opptak på TV 2 Sport Premium 2 klokka 23, mens eventuelle scoringer kan ses fortløpende i målshowet på TV 2 Sport Premium 3.

Heller ikke Arsenal-Huddersfield, Chelsea-Swansea eller Manchester City-Southampton vises på TV i kveld. Kampen som serveres norske seere klokka 21 er Everton mot West Ham.

– Vi får en del henvendelser og kritikk for dette. Det er helt naturlig. Kampfordelingsprinsippene er kompliserte og vi forventer ikke at alle våre seere skal kjenne til detaljene. Men vi styrer kun kamputvelgelse lørdag klokken 16. På øvrige kampdager er vi prisgitt hva som velges som tv-kamper i England, sier fotballsjef Eystein Thue i TV 2 til VG.no.

Bortsett fra i siste serierunde får ikke rettighetshaverne lov å vise flere kamper direkte samtidig. Når Sky Sports og BT velger ut sine kamper, må de også ta hensyn til at klubbene har et minimum med TV-minutter hver sesong.

Det kan nok være årsaken til at Everton og West Ham ble valgt denne gangen.

Fire ganger sist sesong

Dette er første gangen denne sesongen at Liverpool ikke vises direkte på skjermen, selv når man tar med kampene fra preseason.

Hvis man bare ser på offisielle kamper skjedde det fire ganger forrige sesong at kampen ikke var TV-sendt.

Da Liverpool vant 5-0 mot Burton i ligacupen i august i fjor, var heller ikke noen norske rettighetshavere på plass til kampen. Heller ikke fjerde runde i cupen borte mot Derby, der Liverpool vant 3-0, ble vist på norsk TV.

Av Premier League-kamper var det bare borteoppgjøret mot Middlesbrough, som endte med 3-0-seier til Liverpool 14.desember i fjor, og hjemmekampen mot Bournemouth i starten av april, som endte 2-2, som ikke ble vist av fjorårssesongens 47 kamper.

Viste ikke Rodgers siste PL-kamp på Anfield

I 2015-2016 var det en høydramatisk kamp i ligacupens 3. runde norske TV-seere gikk glipp av. Kampen mot Carlisle endte 1-1 etter ekstraomganger og Liverpool vant til slutt 3-2 på straffer.

Den uka var spesielt tung for de som ville følge Liverpool på TV, for faktisk ble heller ikke kampen tre dager seinere mot Aston Villa vist. 3-2-seieren ble den siste Premier League-kampen Brendan Rodgers ledet på Anfield.

Resten av kampene den sesongen ble vist på TV, og dermed fikk norske seere med seg 60 av 62 kamper om de ønsket.

I 2014-2015 ble faktisk kampene mellom Liverpool og Stoke ofret to ganger på samme sesong. Den første kampen i slutten av november, som Liverpool vant 1-0 på Anfield, ble ikke sendt i det hele tatt. Mens bare TV 2 Sumo viste kampen i siste serierunde, der Liverpool tapte 6-1. Men den kampen ble i hvert fall vist direkte av norsk rettighetshaver. Men den sesongen ble heller ikke oppgjøret der Liverpool vant 2-0 borte mot Aston Villa i januar vist. Dermed var det 2 av 58 kamper, som ikke ble vist direkte.

I 2013-2014-sesongen var det kun FA-cupkampen mot Oldham, som Liverpool vant 2-0, som ikke ble vist på TV av i alt 43 kamper.

10 av 232 kamper

På de fem siste sesongene, med de 22 kampene som er spilt denne sesongen etter kveldens kamp, er det 10 av 232 offisielle kamper som ikke er vist på TV.

Det er bare seks av de fem siste sesongers Premier League-kamper som ikke er blitt sendt direkte i Norge.

Den gode nyheten før kveldens kamp, er i hvert fall at Liverpool så langt ikke har tapt når kampen ikke har gått på norsk TV de siste fem sesongene. Åtte seire og en uavgjort har det blitt, med en målforskjell på hele 22-5.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]