Følger nesten skjema fra i fjor

Liverpool har gjort det marginalt dårligere mot toppklubbene enn forrige sesong, men i forhold til de øvrige lagene er det status quo.

15. des 2017 kl 21.38 Einar Kvande

17 kamper ut i sesongen har Liverpool plukket to poeng mindre enn mot tilsvarende motstanderne forrige sesong.

Tap mot rivaler som Manchester City og Tottenham denne sesongen har skapt et inntrykk av at Liverpool har hatt større problemer med topplagene enn hva tilfellet var forrige sesong. Dette er forsåvidt riktig, men det er kun en marginal forskjell.

Etter å ha spilt mot Arsenal, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Chelsea denne høsten står Liverpool med statistikken 1-2-2 og altså fattige fem poeng. Men poengfangsten i de tilsvarende kampene forrige sesong var bare marginalt bedre, nemlig 1-4-0 og 7 poeng.

Det viktige i sistnevne statistikk er dog at Liverpool ikke tapte en eneste av disse fem "sekspoengskampene", noe som jo er en ytterst viktig egenskap med tanke på dobbeleffekten et tap for disse klubbene har på tabellsituasjonen.

Sannhet med modifikasjoner

I 2016/17 var det nærmest opplest og vedtatt at Liverpool var gode mot "de gode" og svake mot "de svake". I år er det blitt hevdet at trenden er motsatt. Dette viser seg å være en sannhet med modifikasjoner.

De som hevder dette kan støtte seg på statistikk som viser at Liverpool ikke har tapt en eneste kamp mot "resten" så langt denne sesongen, mens de i tilsvarende kamper i fjor tapte to ganger.

Poengfangsten er imidlertid den samme, nemlig 26 poeng. Statistikken viser 7-5-0 mot "resten" denne sesongen versus 8-2-2 i fjor.

Det er rett og slett blitt poengdeling litt for ofte mot antatt svakere motstand denne sesongen, godt eksemplifisert med de to ligakampene på Anfield den siste uken, mot Everton og West Bromwich. Kamper som ble vunnet forrige sesong.

Med tre poeng i derbyet hadde faktisk Liverpool holdt skjema fra i fjor.

Neste kamp er borte mot Bournemouth. Der tapte Liverpool som kjent 4-3 for litt over ett år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]