Historisk målrekord for engelske lag

Liverpool har bøttet inn mål i årets gruppespill. Vi har tatt et dypdykk i statistikken for Champions League så langt.

7. des 2017 kl 11.29 Arve Vassbotten

Med sine 23 mål i gruppespillet i Champions League, er det bare PSG som har scoret flere enn Liverpool i årets sesong med sine 25 mål. Real Madrid er på tredjeplass med 17 mål, mens Chelsea har 16 og Porto har 15.

23 mål er ifølge The Telegraph flere enn noe engelsk lag har klart i gruppespillet noen gang tidligere.

Manchester United hadde 20 mål i gruppespillet da de vant turneringen i 1999.

Ifølge statistikken på UEFA.comhar ni av Liverpools mål kommet med venstrefoten, elleve med høyrebeinet, to på headinger og en er kategorisert som «annet». 20 av målene er kommet fra innenfra 16-meteren, tre er kommet fra distanse og ett på straffespark.

Høyt på toppscorerlista

Liverpool er også den klubben som har nest flest forsøk på mål i gruppespillet med 118 forsøk. Real Madrid har flest med 121, mens Bayern München har 109.

På toppscorerlista er det Cristiano Ronaldo som topper med 9 mål, mens Roberto Firmino er på delt andreplass med sine seks mål sammen med Wissam Ben Yedder (Sevilla), Edinson Cavani (Paris), Harry Kane (Tottenham) og Neymar (Paris).

Både Philippe Coutinho og Mohamed Salah har scoret fem mål hver.

Milner helt på topp

Firminos mål har kommet to ganger med venstrefoten, tre ganger med høyrefoten og en gang på hodet. Alle er scoret fra innenfra 16-meteren.

Coutinhos mål er kommet tre ganger med venstrefoten og to ganger med høyre. Også langskuddskongen Coutinho har scoret alle målene sine innenfor 16-meteren i gruppespillet.

Mohamed Salah har scoret tre ganger med venstre og en gang med høyre, og en gang med annet, bare ett av hans mål er kommet fra utenfor 16-meteren.

Men kanskje aller mest overraskende er hvem som troner på toppen av assist-statistikken i gruppespillet. Det er nemlig James Milner, som økte på med tre assist i går.

Dermed er han foran Neymar med fire, og Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Gelson Martins med tre hver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]