Julerotasjoner under Klopp

Jürgen Klopp gjorde langt færre endringer på laget i sin andre desember som Liverpool-manager enn i den første.

1. des 2017 kl 11.35 Arve Vassbotten

I desember i fjor spilte Liverpool seks kamper, denne måneden blir det hele åtte kamper for laget før det nye året ringes inn.

Med rotasjonene de siste kampene, er det tydelig at Jürgen Klopp og hans team må drive langtidsplanlegging for å holde troppen optimal og skadefri i julehøytiden.

I desember i fjor hadde Klopp faktisk en av sine få lenger perioder med samme mannskap, og gjorde ikke mer bytter enn han hadde gjort tidligere på sesongen.

Få endringer

Fra kampen mot Bournemouth 4. desember i fjor til nyttårskampen mot Manchester City var det faktisk tre kamper på rad at Jürgen Klopp stilte samme mannskap fra start, mot Middlesbrough, Everton og Stoke. Alle de tre kampene endte også med seier.

Men dette var i en periode der Coutinho var skadet, og derfor fikk Origi sine fem første starter på sesongen fra og med Bournemouth-kampen. I tillegg var Matip inn og ut av laget.

Etter 4-3-tapet for Bournemouth ble Lucas Leiva erstattet med Matip, og Adam Lallana kom inn for Emre Can til uavgjort-oppgjøret mot West Ham.

Til møte med Middlesbrough var også Simon Mignolet tilbake mellom stengene etter at Karius hadde startet de ti siste kampene i Premier League. Den plassen beholdt belgieren ut sesongen. I tillegg var Matip igjen ute av laget, og ble erstattet med Klavan i kampen som endte med 3-0-seier. Mot Everton og Stoke ble det 1-0 og 4-1 med samme mannskap. Til kampen mot Manchester City ble det bare gjort en endring på laget og det var at Can kom inn for Origi.

Da 2016 ble avsluttet med kamp mot Manchester City, der Liverpool vant 1-0, stilte Klopp faktisk med sin 16. startellever på 19 kamper i Premier League i fjorårssesongen. Tilsammen ble laget endret hele 31. ganger iløpet av sesongen.

6 bytter i to kamper

Under Klopps første sesong som Liverpool-manager brukte han mye tid på å omtale det tette juleprogrammet i Premier League.

I 2015-2016-sesongen hadde Liverpool sju kamper i desember, og byttene var langt hyppigere enn forrige sesong - noe som selvsagt også har sin årsak i cupene laget da var med i.

Desember-måned endte med seire mot Leicester og Sunderland, og tap mot både Newcastle og Watford, samt uavgjort mot West Brom i Premier League. I tillegg ble det uavgjort mot Sion i Europa League, og 6-1-seier borte mot Southampton i ligacupen.

Etter desembers første kamp og storseieren på St. Mary's ble det gjort hele seks endringer fra det b-pregede mannskapet som startet i ligacupen. Til møte med Sion ble det gjort seks nye bytter, og fire nye bytter ble gjort til kampen mot West Brom i serien.

Til det forferdelige 3-0-tapet for Watford på dagen for Liverpools juleselskap ble det igjen gjort fire bytter på laget, og tre nye ble gjort da det endelig ble seier mot Leicester.

Til møte mot Sunderland ble det bare gjort et bytte, men med det var det ikke en eneste kamp i desember 2015 der Klopp fikk startet med samme mannskap.

Etter to desember-måneder med Klopp som manager står Liverpool med 6 seire, 2 uavgjort og 3 tap i Premier League. Vi får håpe han får pyntet på den statistikken denne måneden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]