Liverpool er det laget i Premier League som spiller mest uavgjort

3-3 mot Arsenal var Liverpools åttende uavgjortkamp for sesongen. Bare West Bromwich, som ligger på nest siste plass, har like mange.

25. des 2017 kl 11.45 Einar Kvande

Liverpool tok jul på fjerdeplass i Premier League med statistikken 9-8-2 ved halvspilt serie. Det er det stikk motsatte av West Bromwich sine tall, 2-8-9.

Likheten i kolonnen for uavgjorte kamper gir imidlertid grunn til bekymring. Det er nemlig Liverpools manglende evne til å avgjøre jevner kamper til sin fordel som er den store forskjellen på de røde og de lyseblå ligalederne fra Manchester.

– Vi spilte uavgjort for åttende gang, men burde ha vunnet, akkurat som vi burde ha vunnet alle de andre kampene der vi har spilt uavgjort, sa Jürgen Klopp etter Arsenal-kampen.

Hjemmeform til besvær

Og aller mest bekymrer det høye antallet uavgjorte kamper hjemme på Anfield. Fem av de åtte uavgjortkampene har nemlig kommet der. Mot Burnley, Manchester United, Chelsea, Everton og West Bromwich. De to sistnevnte nå i desember.

Hjemmestatistikken 4-5-0 er langt svakere enn tilsvarende statistikk for de andre lagene blant topp seks. Manchester City har strålende 9-1-0. Manchester United er ikke mye dårligere med 8-0-1. Arsenal, som Liverpool rundspilte på Emirates uten å vinne, står med 8-1-1. Bare Tottenhams 5-3-1 er på noenlunde samme nivå som Liverpools 4-5-0.

Av disse toppklubbene har Spurs og Arsenal bare halvparten så mange uavgjortkamper som Liverpool ved halvspilt serie, altså fire i tallet. Manchester United og Chelsea har tre, mens Manchester Citys eneste poengtap denne sesongen endte med poengdeling.

Foruten Liverpool og West Bromwich er det kun Southampton med 7 som har spilt uavgjort mer enn seks ganger i årets Premier League.

Halvparten av de seks siste

Liverpool har spilt uavgjort i tre av sine siste seks kamper. Det samme har Arsenal, Southampton og West Bromwich. Crystal Palace har spilt uavgjort i fire av sine seks siste.

Forrige sesong hadde Liverpool 10 uavgjortkamper hele sesongen. Nå har de altså åtte før jul.

I 2015/16 endte de røde med 12 uavgjortkamper totalt.

Det er hevet over tvil at Liverpool må begynne å vinne disse jevne kampene, som har endt uavgjort i første halvdel av sesongen, skal de ha sjanse til å klatre forbi Chelsea og Manchester United på tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]