Målrike oppgjør mot Arsenal

Det er blitt scoret 21 mål på de fire kampene som er blitt spilt mellom Liverpool og Arsenal siden Jürgen Klopp ble manager for Anfield-klubben.

19. des 2017 kl 12.47 Einar Kvande

Jürgen Klopps Liverpool har også hatt et usedvanlig godt tak på Arsenal. De tre siste oppgjørene mellom lagene har Liverpool vunnet, mens Klopps første kamp mot Arsenal som Liverpool-manager endte uavgjort takket være en scoring av Joe Allen på overtid.

6-7-4-4 - nei, dette er ikke et postnummer, men antall scoringer i hver av de fire siste kampene mot Arsenal. 21 mål totalt, og altså over fem mål i snitt. Det fine med denne statistikken er at Liverpool har gjort dobbelt så mange mål som Arsenal - 14 versus 7.

Jürgen Klopps første møte med Arsenal kom på Anfield den 13. januar 2016, hvor lagene scoret to ganger hver før halvtimen var spilt. Roberto Firmino åpnet ballet etter 9 minutter. Aaron Ramsey utlignet fem minutter senere. Nye fem minutter gikk, og Firmino sendte Liverpool tilbake i ledelsen. Deretter var det Oliver Giroud sin tur etter 25 minutter. Fire mål i løpet av et drøyt kvarter der altså. Samme Giroud sendte så Arsenal i føringen ti minutter ut i andre omgang, og 3-2 til Arsenal så ut til å bli sluttresultatet helt til Joe Allen dukket opp med en sjelden scoring på overtid, og dermed sørget for at sluttresultatet ble 3-3.

I neste møte mellom Klopp og Wenger ble det scoret enda flere mål. Ett mål mer for å være nøyaktig, og det var Liverpool som trakk det lengste strået ved å vinne 4-3 på Emirates i ligaåpningen den 14. august 2016. Dette var Sadio Manés Liverpool-debut. En debut han kronet med å gjøre seiersmålet etter 63 minutter. Theo Walcott sendte Arsenal i føringen etter en drøy halvtime, men så gjorde Liverpool fire mål på rappen. Philippe Coutinho utlignet på overtid i første omgang, før Adam Lallana, Coutinho og Mané fortsatte ballet med ytterligere tre scoringer i løpet av den første halvdelen av andre omgang. Nåværende Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain reduserte for Arsenal rett fra avspark etter Manés scoring, og en ny nettkjenning av Calum Chambers et kvarter før slutt førte til en spennende avslutning på kampen. Liverpool klarte imidlertid å ri seieren i land, og få en best mulig start på sesongen.

Hjemme på Anfield den 3. mars i år vant Liverpool 3-1 over The Gunners. Vertene ledet 2-0 til pause takket være Roberto Firmino og Sadio Mané. Danny Welbeck skapte litt spenning i kampen ved å redusere tolv minutter ut i annen omgang, før Georginio Wijnaldum satte spikeren i Arsenal-kista med en scoring på overtid.

Enda mer komfortabelt ble det for Liverpool i den første kampen mellom lagene denne sesongen. Liverpool vant 4-0 på Anfield den 27. august. Igjen scoret Firmino og Mané i første omgang, og dette ble fulgt opp med nye scoringer av Mohamed Salah og innbytter Daniel Sturridge etter pause.

Arsenal v Liverpool spilles på Emirates fredag 22. desember klokken 20.45 og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]