Karakterboka del 2:Midtbanen – spesialister offensivt, men ikke defensivt

Klopp har rutinerte og pålitelige folk å velge mellom til de mer klassiske midtbanerollene, men har mer kvalitet blant playmaker og offensivt anlagte typer.

25. des 2017 kl 18.14 Torbjørn Flatin

Liverpool har mange å velge mellom, men det er noe traurig og seigt over den sentrale midtbanen til de røde. Like spillere som gjør en ærlig jobb, men som ikke er noe typisk forsvarskjold for den bakre fireren og heller ikke bidrar mye med målpoeng.

Jürgen Klopp bruker ofte to indreløpere foran en spiller som har som oppdrag å sitte mer, og hvor en av dem gjerne er offensiv. Her er det alternativer av høy klasse med Coutinho, en Lallana som enda ikke har kommet i gang med sin sesong og også nyervervelsen Oxlade-Chamberlain.

Jordan Henderson – 6

Spillerbørs: 6.14 (21 kamper) / Liverpools beste: 0
Kapteinen er blitt noe av et symbol på den jevne innsatsen som ikke helt holder mål hvis en skal ha ambisjoner om å bli tittelutfordrer. Det at han har på seg armbindet gjør også sitt til at fansen forlanger, og føler at de ikke får nok fra en spiller som har svært beskjedne en scoring og en målgivende i Premier League halvveis inn i sesongen. Ansvaret synes også å tynge, og bare sporadisk har en fått se «spilleren» Jordan Henderson utfolde seg, som for eksempel nylig mot Bournemouth. Det kan være best for alle parter om manageren snart lykkes med å sikre seg en leder av høy kvalitet, som kan lette presset for Henderson.

James Milner – 6

Spillerbørs: 6.25 (12 kamper) / Liverpools beste: 0
James Milner er blitt det mange nok spådde han ville bli da han kom på fri overgang fra Manchester City for to og et halvt år siden, en allsidig og rutinert spiller som kan brukes som dekning nær sagt over alt. Etter nesten en hel sesong som vikar på venstrebacken er han nå mer back up på den sentrale midtbanen, hvor innlegg fra sidene kan gi manageren noe annet. Vi merker oss at 31-åringen står bokført med fem målgivende i Champions League og har dessuten vist noe av sin beste form i desember.

Gini Wijnaldum – 6

Spillerbørs: 6.29 (21 kamper) / Liverpools beste: 0
Den blide nederlenderen løper og løper, men har ikke vært på et like stabilt høyt nivå som forrige sesong. Kun en scoring og en målgivende i ligaen, slik som Jordan Henderson, vitner om at han har mer å gå på. Synes å konkurrere om Emre Can om den litt mer defensive indreløper-rollen når laget blir toppet, og at Klopp nå holder litt mer på sin landsmann. Gini har tidligere vist at han er en mann som kan prestere i store kamper, og forhåpentligvis kommer han mer til sin rett når det drar seg til utover vinter og vår.

Emre Can -
Emre Can -  har ofte vært i dommerens bok denne sesongen.

Emre Can – 6

Spillerbørs: 6.53 (19 kamper) / Liverpools beste: 0
Når Emre er god kan han være meget god. Hvis han har aggressiviteten inne har han en pondus som ingen annen i Liverpools tropp. Børsen gjenspeiler til dels det, da han kommer best ut av Liverpools sentrale menn, men vi vegrer for å flytte opp til en 7’er da Can ikke har greid å stå frem i svake kamper mot for eksempel Manchester City og Tottenham. En statistikk som han topper suverent er gule kort, hvor han totalt har fått advarsel ni ganger og som igjen antyder en blanding av dårlig timing og kanskje også at det til tider kan gå litt fort for ham. Hans spill har en naturlig flegma som en aner passer vel så bra i en ikke fullt så intens liga, og det kan snart bli virkelighet ettersom tyskeren fortsatt vegrer seg for å godta Liverpools kontraktstilbud.

Alex Oxlade-Chamberlain – 6

Spillerbørs: 6.30 (10 kamper) / Liverpools beste: 0
Etter en dårlig start har positive Alex blitt bedre og bedre i helrødt, og vi forventer en høyere karakter ved sesongslutt enn den 6’eren som vi mener gjenspeiler hans totale innsats så langt. Hans innsatsvilje har det aldri vært tvil om, men det tok tid før han kom på bølgelengde med det lynhurtige gjenvinnings- og kontringsspillet som de røde streber etter å få til. Hurtigheten og det generelle tempoet i spillet til «Ox» gir ytterligere dekning for Klopp i hans arsenal av offensive spillere.

Philippe Coutinho – 9

Spillerbørs: 7.38 (16 kamper) / Liverpools beste: 7
Noen mente at Liverpool burde ha cashet inn for Coutinho i sommer, da spilleren selv ikke la skjul på at han var fristet av tilnærmelsene til Barcelona. Til hans heder har han etter sin sommerflørt greid å legge vekk de tankene og konsentrert seg fullt og helt om å prestere for LFC. I en ofte nå litt mer tilbaketrukket rolle ligger han fortsatt høyt oppe på listene for scoringer og målgivende, han er helt øverst på vår børs og er blitt kåret til Liverpools beste sju ganger. En matchvinner som vi skal være glad for så lenge han spiller i helrødt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]