Scorer mest midt i første omgang

Liverpool er livsfarlige for motstanderen i kampens andre kvarter.

23. des 2017 kl 14.25 Einar Kvande

Etter halvspilt sesong, 19 ligakamper, står Liverpool bokført med 41 Premier League-mål. Hjemme på Anfield er det blitt bare 14 scoringer, mens Liverpool har vært enorme på bortebane med 27 scoringer.

Det som er bemerkelsesverdig er at nesten en tredjedel (31,7%) av Liverpools ligamål har kommet fra det 16. til det 30. minutt av første omgang. 13 i tallet. Disse scoringene har kommet jevnt og trutt utover i sesongen, fordelt på 11 av de 19 ligakampene - mot Watford, Arsenal (H), Burnley, Leicester, Newcastle, Tottenham, West Ham (2), Stoke, Brighton, Bournemouth (2) og Arsenal (B).

Daniel Storey, som er fotballskribent for Football365, mener dette skyldes at motstanderne er fokuserte og vet hva de venter, og derfor står i mot den første bølgen av press fra Jürgen Klopps gutter, men så slapper de automatisk av litt når de tror at de har fått kontroll, samtidig som de kanskje ubevisst tar litt mer sjanser og står høyere i banen.

– Dermed blir de tatt på senga. Hver gang, skriver Storey i en Twitter-melding.

Dette skjedde også mot Arsenal i går, da Philippe Coutinho satte ballen i mål i løpet av det andre kvarteret av kampen og ga Liverpool ledelsen etter 25 minutter.

Liverpool.no har ingen statistikk over kun ligamål, men vår statistikk over samtlige Liverpool-scoringer denne sesongen viser samme tendens.

20 av 68 scoringer i alle turneringer er kommet mellom det 16. og 30. minutt. Det er ikke en like stor prosentandel som i Premier League, men likevel tett oppunder 30%.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]