Karakterboka del 3:Supertrio lengst fremme

De skaper mål, og de scorer mål. Liverpool har denne høsten fått toppscoreren mange trodde de ikke hadde, og de har bredde i sitt offensive artilleri.

26. des 2017 kl 09.57 Torbjørn Flatin

Roberto Firmino flankert av Sadio Mané og Mohamed Salah, med Philippe Coutinho til å fore det hurtige kanonlaget med ammunisjon – det finnes knapt noe bedre i Premier League. Kanskje kunne en ønske en Sturridge som scorer, en utlånt Origi som hadde gitt alternativ tyngde lengst fremme, eller en ung Solanke som fant de scoringsføttene han har vist for aldersbestemte landslag, men det har knapt vært noe problem.

Det siste sagt med et bank i bordet. Hvis Firmino skulle bli ute kan Klopp få et problem, da han enten må sette inn en spiller som ikke har overbevist helt denne sesongen, eller rokkere rundt på sine nøkkelfolk og gi dem ikke helt optimale roller. Liverpools scoringstall i Premier League og Champions League så langt er rett under toppen, noe som gjenspeiler våre karakterer.

Mohamed Salah – 9

Spillerbørs: 7.32 (25 kamper) / Liverpools beste: 11
Årets kjøp i engelsk fotball, og hvis han fortsetter som han stevner vil han ikke bare bli årets spiller i Liverpool men også i andre store avstemninger. Lynhurtig ble han sett på en sjanseskapende spiller som ikke minst ville bidra til å styrke de rødes kontringsspill i tillegg til å gjøre det mindre synlig at en av trioen Mané, Firmino og Coutinho ble borte. Isteden, eller kanskje mer riktig i tillegg, er han blitt toppscoreren som setter rekorder nær sagt hver uke i hvor fort han presterer i sin første sesong på Anfield. Et fantastisk første halvår, hvor det på vår børs er blitt to 9’ere og hele 11 8’ere, og hvor en gjennomsnitt på 7.32 i grunnen ikke gjenspeiler helt hvor god han har vært.

Roberto Firmino – 8

Spillerbørs: 6.96 (24 kamper) / Liverpools beste: 4
«Bobby» er nok noe i skyggen av Salah og Coutinho, men den hardtarbeidende brasilianer har også hatt en meget god første halve sesong. Det inkluderer tre 9’ere under våre vurderinger, og ikke en tradisjonell 9’er kan han være et helt angrep alene når turboen er trimmet til det ytterste. Firmino er en svært viktig førsteforsvarer i gjenvinningspresset som Klopp prediker og er ventelig en av de aller første som sjefen setter ned på lagoppstillingen, ikke minst i de antatt vanskeligste og viktigste kampene. Har noe av et rykte for ikke å score nok som spiss, men 14 mål og åtte målgivende i liga og Champions League holder bra frem til jul.

Sadio Mané – 7

Spillerbørs: 6.82 (17 kamper) / Liverpools beste: 2
Årets spiller forrige sesong begynte også fremragende i sesong, men normalt en type som komme fort tilbake i form etter skader har han slitt litt etter flere avbrekk utover høsten. De hurtige kombinasjonene mellom Mané og kompisen Salah er noe av det vakreste en kan se i fotball, det er virkelig poesi i bevegelse. Det er godt å tenke på at dette er en toppspiller som faktisk har en del å gå på inn i siste halvdel av 2017-18.

Dominic Solanke – 6

Spillerbørs: 5.67 (3 kamper) / Liverpools beste: 0
Kåret til turneringens beste spiller i VM for U20 vurderte Jürgen Klopp at det var bedre at Dominic Solanke fikk være med hans førstelagstropp heller enn et tidlig utlån. Så langt har 20-åringen bare startet tre kamper og et børsgjennomsnitt er derfor på et tynt grunnlag. Han har imidlertid 12 ganger blitt byttet innpå, og flere ganger har han vist positive tendenser. Fortsatt mangler imidlertid hans første scoring, og en føler at han behøver en virkelig god opplevelse for å ta det neste skrittet og bli en reell utfordrer til en foretrukket startoppstilling.

Daniel Sturridge – 5

Spillerbørs: 5.60 (5 kamper) / Liverpools beste: 0
Slik Liverpools angripere har spilt denne høsten er det ingen stor overraskelse at Daniel Sturridge ikke har vært et fast innslag, men en hadde vel et håp om at hans skadeutsatte kropp kunne være i stand til å gjøre noen gode innhopp og være et scoringsvåpen å sette inn fra benken. Det har imidlertid ikke skjedd og Daniel har faktisk brent flere store sjanser, noe som er veldig uvanlig for ham. Hans tid på Anfield kan fort nærme seg slutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]