Før kampen: Leicester–Liverpool610 minutter uten ligamål

Med midlertidig manager skal Leicester forsøke å være et bananskall for Klopps lag og sørge for en etterlengtet opptur.

26. feb 2017 kl 22.05 Marius Rabben

16 dager etter tomålsseieren over Tottenham besøker de røde Leicester klokka 21 mandag kveld.

Liverpool har brukt perioden til å hvile og trene, og tilbrakte fem dager på La Manga i forrige uke, mens det i Leicester er blitt skapt mange overskrifter siden forrige ligarunde.

Etter å ha tapt 0–2 for Swansea borte ble revene møtt med en ny skuffelse da lille Millwall slo dem ut av FA-cupen med 1–0 påfølgende helg.

Shakespeare i sjefsstolen

Fire dager senere spilte de sin første kamp i Champions League-sluttspillet noensinne da Jamie Vardy reduserte til 1–2 og sørget for et oppløftende utgangspunkt før returen mot den spanske tittelutfordreren Sevilla på bortebane.

Likevel kom nyheten allerede dagen derpå om at Claudio Ranieri hadde fått sparken, ni måneder etter å ha ledet klubben til Premier League-triumf.

ASSISTENTEN HAR TATT OVER:
ASSISTENTEN HAR TATT OVER:  Ranieri måtte forlate klubben torsdag. Shakespeare er blitt midlertidig manager.

Italienerens assistent, Craig Shakespeare, har midlertidig tatt over roret på King Power Stadium, og skal opptre som manager for første gang i sin karriere når Liverpool er gjester.

53-åringen vet ikke hvem klubben vil satse på fremover, eller hva egen fremtid innebærer, men uttalte diplomatisk under sin pressekonferanse fredag at Leicester kun fokuserer på kampen mot de røde.

– Selvtillit kan forsvinne veldig raskt, men det kan komme tilbake veldig raskt. Mitt mål er å forsøke å gjenopprette den så fort som mulig. Jeg er helt overbevist om at vi har nok talent. Jeg ser det hver dag. For øyeblikket er de litt nede etter det som har skjedd de siste dagene, men på mandag vil de være klare, sa han.

Forrige mål på nyttårsaften

Jürgen Klopp tror ikke Shakespeare har fått god nok tid til å gjøre store endringer på de sportslige forberedelsene mot Liverpool. Selv fortalte managervikaren at han skulle ha sin første prat med spillerne om kampen på trening lørdag.

Oppgaven med å snu den elendige formen – uten seier eller mål i Premier League i 2017 – vil trolig inkludere en retur av spissen Islam Slimani, som nettet Leicesters forrige scoring i ligaen.

Siden Algerie-spissen, som ikke har startet i år grunnet Afrikamesterskapet og en skade, sørget for 1–0 mot West Ham på nyttårsaften har de blåkledde faktisk spilt ti timer og ti minutter i ligaen uten å juble for mål.

I tillegg skal Leonardo Ulloa, som både har slitt med skade og vært i konflikt med Ranieri, være aktuell for spill igjen.

Kun den innlånte forsvareren Molla Wagué er utilgjengelig med skade i Leicester-stallen.

Lovren og Sturridge tvilsomme

På motsatt halvdel kommer Jürgen Klopp sannsynligvis uten Dejan Lovren for tredje kamp på rad. Kroaten ble fortalt å være i stand til å løpe normalt igjen tidligere denne uka, etter problemer med kneet, men var ikke med på treningen lørdag.

Det var heller ikke Daniel Sturridge, som har slitt med virussykdom helt siden La Manga-turen, hvor han måtte sendes hjem. Gini Wijnaldum trente som normalt selv om han har slitt noe med en leggskade, og er tilgjengelig mot Leicester.

Noe urovekkende ble ikke Jordan Henderson avbildet under lørdagstreningen, uten at det er blitt rapportert om skader på kapteinen.

Fakta før avspark

Liverpool vant komfortabelt 4–1 i det første møtet denne sesongen, da Klopps mannskap spilte sin første kamp foran nye Main Stand.

Med 53 075 på tribunen hadde Anfield sitt største tilskuerantall siden mai 1977.

Roberto Firmino og Sadio Mané åpnet målshowet, før Jamie Vardy reduserte etter en rød feilpasning. Adam Lallana økte ledelsen med et kremmerhus etter pause, før Firmino kronet verket på tampen, etter godt forarbeid av Mané.

Det første målet til Firmino var rødtrøyenes 150. ligamål mot Leicester gjennom historien.

Ett tap på de ni siste

Seieren sørget for at Liverpool har vunnet flere kamper (20) mot den regjerende mesteren i Premier League enn noen andre lag.

I tillegg var det bare 14. gang at en regjerende mester har sluppet inn fire mål eller mer i én kamp. (Nå er det 15.)

Kun én av de ni siste ligakampene mot Leicester har endt med tap. Det skjedde på King Power Stadium forrige sesong, der Jamie Vardy scoret kampens to eneste mål etter pause.

I Premier League-æraen står merseysiderne med fire seire og tre tap på ti bortemøter, og totalt har de ti trepoengere mot Leicesters’ seks på 21 forsøk.

Snodig nok har Liverpool enten gått målløse av banen (fem ganger) eller scoret minst to ganger (fem ganger) på de ti siste besøkene i Leicester.

Milepæl for trekløver

Med seier mandag kveld vil rødtrøyene faktisk stå med seks av seks poeng mot Leicester for bare andre gang i Premier League, og den første dobbeltseieren mot revene siden 2001–2002.

Firmino og Lallana blir sammen med Nathaniel Clyne, dersom de kommer på banen, de første Liverpool-spillerne som når 50 ligakamper under Jürgen Klopps ledelse.

Bare tre røde har nådd tosifret antall scoringer raskere enn Mané, som nettet sitt tiende og ellevte mot Spurs sist. Senegaleseren brukte 22 kamper for nå opp dit. Daniel Sturridge klarte ti i løpet av kun 13, mens Robbie Fowler og Fernando Torres gjorde det på 18 kamper.

Inkludert cuper vil dette oppgjøret bli Mané sin 100. opptreden for engelske klubber (Southampton og Liverpool).

Anfield-laget går inn til denne runden med 14 poeng mer enn på samme tidspunkt forrige sesong. Leicester, derimot, har 32 poeng færre enn da de jaktet på ligagullet.

Alle seirene på hjemmebane

I eventyrsesongen ble Leicester den sjette klubben til å vinne Premier League, og den 24. klubben til å vinne toppdivisjonen gjennom historien.

Blåtrøyene plukket 81 poeng – som var 26 mer enn deres forrige rekord. Denne sesongen står de med 21 poeng på 25 runder, og ligger på 18. plass – med Liverpool-kampen til gode på rivalene.

Alle lagets fem ligaseire har kommet hjemme på King Power Stadium: mot Swansea (2–1), Burnley (3–0), Crystal Palace (3–1), Manchester City (4–2) og West Ham (1–0).

Fire hjemmekamper hittil har endt med nederlag: mot West Bromwich (1–2), Everton (0–2), Chelsea (0–3) og Manchester United (0–3). Samtlige har kommet i løpet av deres sju siste foran egne supportere.

Nå kommer Leicester inn til Liverpool-kampen med fem strake tap i ligaen, noe som er første gang siden Chelsea i 1956 at har skjedd for en regjerende mester.

Over ti timer uten mål

Én kamp av de ti siste – mot West Ham på nyttårsaften – har endt med tre poeng.

Det var Islam Slimani som nettet seiersmålet den gang. Siden har Leicester, som eneste lag i de fire øverste divisjonene, ikke scoret et ligamål i 2017.

Det betyr at de har gått 610 minutter uten nettkjenning i Premier League – altså ti timer og ti minutter.

Leicestershire-klubbens eneste poeng dette kalenderåret kom borte mot Middlesbrough (0–0) i januar.

I løpet av Claudio Ranieris siste 18 ligakamper som Leicester-manager, holdt de nullen to ganger.

Gode etter europakamper

Ut sesongen gjenstår det 13 runder. Revene har de to siste sesongene avsluttet sterkt med 24 (i 2015) og 28 poeng (i fjor) på de 13 siste.

Kaptein Wes Morgan, som ble utvist mot Liverpool i 2014, er den eneste Leicester-spilleren som har startet alle 25 kamper i Premier League denne sesongen.

Toppscorer Jamie Vardy, med mål i begge sine siste møter med de røde, scoret onsdag kveld for første gang siden hat-tricket mot Manchester City i desember. Målet kom borte mot Sevilla i Champions League.

Samtlige av Leicesters seks kamper etter Champions League denne sesongen er blitt spilt på hjemmebane. Det har endt med kun ett tap, tre seire og to uavgjort.

Målscorere denne sesongen

Kilder: Ged Rea (statistikk, liverpoolfc.com), LFChistory.net, altomfotball.no, Opta, lcfc.com, Sky Sports

Har du innspill til journalisten?
[email protected]