Åtte langskudd har gitt scoring

Emre Cans velplasserte markkryper fra 25 meter mot Burnley var det åttende langskuddet som resulterte i scoring for Liverpool denne sesongen.

14. mar 2017 kl 08.59 Einar Kvande

Liverpool Echo konstaterer at Cans langskudd var den første scoringen til Liverpool som har kommet fra utenfor 16 meteren siden nettopp Can scoret mot Bournemouth den 4. desember.

Det faktum at det er gått mer enn tre måneder fra forrige langskuddmål betyr imidlertid ikke at Liverpool sjelden scorer på langskudd. Tvertimot.

Forrige sesong var Liverpool det laget som scoret på flest langskudd i hele Premier League, med 15 mål scoret fra posisjoner utenfor 16 meteren.

Denne sesongen er det så langt blitt åtte scoringer fra distanse. Dermed er de røde på delt andreplass på oversikten over klubbene med flest langskuddmål i Premier League. En plassering de røde for øvrig deler med motstanderen i sin siste kamp, Burnley.

Philippe Coutinho har ofte vært mannen bak Liverpools scoringer fra distanse. Mot Arsenal i ligaåpningen scoret han på et perle av et frispark, og han nettet også fra distanse i 5-1 seieren over Hull på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]