Benkesliter Moreno

Ingen Liverpool-spillere har sittet på reservebenken flere ganger uten å komme innpå denne sesongen enn Alberto Moreno.

23. feb 2017 kl 16.25 Einar Kvande

I sommer ble James Milner omskolert fra midtbanespiller til venstreback av Liverpool-manager Jürgen Klopp, og det valget har utvilsomt gått ut over Alberto Moreno.

Spanjolen er blitt avspist med to ligakamper fra start, og seks innhopp fra benken denne sesongen. I tillegg har han fått tre kamper fra start i ligacupen og like mange i FA-cupen. Totalt åtte kamper fra start og seks innhopp fra benken altså.

Moreno har imidlertid vært i kamptroppen i 20 kamper til, uten at han har fått komme innpå. Dermed er han den Liverpool-spilleren som har slitt benk mest denne sesongen, med klar margin.

De to keeperne følger nærmest på listen over benkeslitere. Simon Mignolet har vært på benken 16 ganger uten å komme innpå, mens Loris Karius har 14 kamper på benk.

I tillegg til Moreno er det bare to andre utespillere som har vært i kamptroppen uten å komme innpå i mer enn et tosifret antall kamper. Ragnar Klavan med 13 og Lucas Leiva med 11.

Offensive spillere blir ofte byttet ut

Studerer vi statistikken for hvilke spillere som har blitt byttet ut hyppigst i de første 25 kampene denne sesongen, så toppes den av offensive spillere.

Philippe Coutinho og Adam Lallana troner nemlig øverst på listen over spillere som er blitt byttet ut flest ganger, med 14 hver. Deretter følger Sadio Mané med 10.

Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino følger deretter. De har blitt byttet ut henholdsvis ni og åtte ganger. Emre Can, Divock Origi og Daniel Sturridge er blitt tatt av banen seks ganger.

James Milner er den spilleren i forsvarsrekka som er blitt byttet ut flest ganger, med fire.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]