Best mot de beste

Liverpool er ferdig med kampene mot topp seks. Etter neste runde er også lag nummer sju unnagjort.

19. mar 2017 kl 23.19 Arild Skjæveland

Med 1-1 borte mot Manchester City er Liverpool ferdig med «toppkampene» denne sesongen. Mye har blitt skrevet om Jürgen Klopps statistikk mot de andre topplagene, og mer skal bli skrevet.

De røde kom fra det uten et eneste tap.

Liverpool har spilt 10 kamper mot Chelsea, Tottenham, Manchester City, Manchester United og Arsenal, og sitter igjen med 20 poeng - av 30 mulige. Fem seire, fem uavgjorte og null tap. 16 scorede mål, og sju innslupne.

En veldig imponerende statistikk - og Liverpool er første lag til å klare så mye som 20 poeng fra de 10 kampene mot topp seks-rivalene de siste tre sesongene.

Om du allerede er i gang på regnestykket om topp fire - så ta med i beregningen at Liverpool er eneste lag som er ferdig med kampene mot sine tabellnaboer. For Manchester City og Arsenal gjenstår det tre slike kamper, for Manchester United gjenstår det fire og Tottenham to.

Siden Klopp kom inn, har Liverpool kun tapt én gang mot de andre lagene i topp seks.

Merseysidederby neste

Liverpools neste motstander er laget som er nummer sju på tabellen. Skal formlaget Everton regnes med i statistikken, så står Liverpool med 23 poeng på 33 mulige på 11 kamper hittil.

1. april kl. 13.30 kommer Ronald Koemans menn til Anfield.

Blåtrøyene er det laget utenfor topp seks som har tatt flest poeng mot topplagene. På åtte kamper har det blitt to seire, tre uavgjorte og tre tap. 11 mål for, og 13 baklengs - men statistikken deres på Anfield er grufull.

Forrige seier for blåtrøyene på Anfield i ligaen kom 27. september 1999. Liverpool vant oppgjøret forrige sesong 4-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]