CL-deltagelse har akkurat blitt enda viktigere

Her er tallene som viser hvor stor betydning det vil ha for Liverpool å kvalifisere seg for Champions League.

7. mar 2017 kl 08.23 Arve Vassbotten

Mandag ble det kjent at BT Sport betaler UEFA 1,2 milliarder pund for å vise Champions League i Storbritannia de neste tre årene.

Det betyr at BT fra 2018-2019 vil betale rundt 394 millioner pund per sesong, noe som er opp fra 299 millioner i dag. En økning på nesten 32 prosent!

Den vanvittige prisen sier også mye om hva slags verdier Liverpool går glipp av om klubben ikke klarer å kvalifisere seg for turneringen. Summene er allerede store, men vil øke enda mer med de nye TV-rettighetene.

City tjente mer enn Real Madrid

Da Liverpool gikk til finalen i Europa League sist sesong mottok de 34,2 millioner pund.

Men det var faktisk langt mindre enn alle lagene fra England som deltok i Champions League i fjor, viser tall Liverpool Echo har hentet ut.

Manchester City på sin side tjente 75,8 millioner pund for å nå semi-finalen. På grunn av TV-avtalen i Storbritannia tjente faktisk Man City mer penger på turneringen enn vinneren Real Madrid, som tjente inn 72,3 millioner.

Chelsea tjente 62,5 millioner pund for å komme til de siste 16, mens Arsenal, som kom like langt, tjente 48,3 millioner. Manchester United tjente 34,4 millioner pund for deltagelsen i Champions League, og 3,4 millioner pund i tillegg for deltagelsen i Europa League.

Det er estimert at i denne sesongens Champions League, vil summene ligge 15 prosent over dette igjen.

Hva summene vil havne på i 2018-2019 er ikke kjent, men deltagelse neste sesong vil naturlig nok ha mye å si økonomisk for evnen til å kvalifisere seg også til sesongen etter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]